BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.430,05
HABER /  MEDYA

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan 'dindarlık mafyası' deyip isyan etti

Yeni Şafak yazarı Kılıçarslan Kadıköy'de genç kıza şort yüzünden laf atılması sonrası başlayan tartışmada muhafazakarlara sert çıktı.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan muhafazakarlık adı altında açıklara laf atılmasına destek çıkanlara isyan etti. "Dindarlık mafyası" tanımını yaptığını söyleyip "Sizinle aynı dini paylaşmak istemem" dedi.

“Erem Şentürk niçin kâfir oldu?” başlıklı yazısında Kılıçarslan, gazeteci Erem Şentürk’ün "Kadınların kıyafetlerine karışan erkeklere 'Sana ne lan' demek yetmez. Bir sapık sürüsü var” sözleri üzerine hedef alındığını hatırlattı. 

Kılıçarslan "Erem, affedilmez bir hata yaptı" diyerek şunları kaleme aldı:

"Ne yazık ki bizim Erem Şentürk, durup dururken, öyle ortada hiçbir neden yokken, gül gibi dininden oldu. Üzüldüm mü? Elbette çok üzüldüm. Birinin durup dururken gül gibi dininden olması her zaman çok üzer beni.

Çünkü Erem, affedilmez bir hata yaptı ve giydiği şort yüzünden sözlü tacize uğrayan bir kız üzerinden tam tamına şöyle bir tweet attı: “Kadınların kıyafetlerine karışan erkeklere ‘SANA NE LAN’ demek yetmez. Bir sapık sürüsü var. ‘Sen başını örttün, sen şort giydin, sen niye çarşaflısın, senin eteğin niye kısa’ diye kadınlara saldırıp taciz ediyorlar. Bunları aynı hücreye tıkıp içerde ibreti âlem için süründürmek lazım.”

Dindarlık mafyası

"Erem bu tweeti atınca artık tiksinerek “dindarlık mafyası” dediğim mafya sıvadı kolları; ne müşriklik, ne mürtetlik, ne kâfirlik, ne münafıklık bıraktılar Erem’de. Halbuki Erem’in dediği şey çok zayıf kalmış. Ben onu biraz daha ileri götürmek istiyorum ki bu “dindarlık mafyası” ile aramda hiçbir bağ olmadığı anlaşılsın. Aha da söylüyorum: “Ulan, sen kim köpek oluyorsun da sokakta kıyafetini beğenmediğin bir kadının ya da erkeğin elle ya da sözle taciz edilmesini gak-guk ederek normalleştirmeye çalışıyorsun? Akıl hastası Kamalistlerin başörtüsüne yaptığı şeyi, akıl hastası bir muhafazakâr, şortlu bir kıza yaptığında değişen nedir?”

Sizinle aynı dini paylaşmak istemem

"Hemen de cevap hazır: “Ama başörtüsü Allah’ın emri.” Hah. Çok yaşa yahu. Cidden bilmiyordum bunu. Hatırlattığın çok iyi oldu.

Bak açık söyleyeyim. Kız babasıyım. Kızım o esnada ne giyiyor olursa olsun biri kızımın kıyafeti üzerinden ona saldıracak, onu taciz edecek olursa elimden ne gelirse yaparım. Ve şimdi de şunu açık söyleyeyim: Parkta başörtüsü yüzünden dayak yiyen kız da bizim kızımız, şortu yüzünden taciz edilen kız da.

Eğer bu, beni sizin dininizden çıkarıyorsa açıklıkla beyan etmek isterim ki çok büyük bir memnuniyet duyarım bundan. Çünkü sizin “emri bil maruf” anlayışınız buysa, sizin “iyiliği yayma anlayışınız” buysa, sizin “din anlayışınız” buysa zaten sizinle aynı dini paylaşmak istemem."

Ne yaşanmıştı?

İstanbul Kadıköy'de çekilen görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Bir kadın, şort giydiği gerekçesiyle kendisine hareket ettiğini öne sürdüğü kişinin görüntüsünü kaydedip paylaştı. Görüntüde kadın "Ahlaksız mı oldum şort giyiyorum diye? Sanane" derken tepki gösteren adamın da 'O şort mu?' dediği duyuluyor. Çok sayıda kişi kadına destek mesajı atarak duruma tepki gösterdi.