BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18
HABER /  GÜNCEL

Yeni oyun: Alevi-Sünni çatışması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülkede bir Alevi-Sünni çatışması çıkarmak isteyenler olduğunu belirterek, vatandaşları bu provokasyonlara gel...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülkede bir Alevi-Sünni çatışması çıkarmak isteyenler olduğunu belirterek, vatandaşları bu provokasyonlara gelmemeleri konusunda uyardı.
AK Parti Grup Toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye alan Nuri Bilge Ceylan’ı telefonla aradığını ve tebrik ettiğini açıkladı. Son Mavi Marmara şehidine ve Okmeydanı’ndaki olaylarda hayatlarını kaybeden 2 kişiye Allah’tan rahmet dileyen Başbakan, acılı ailelere de taziye dileklerini iletti.
Başbakan Erdoğan, bir Alevi-Sünni çatışması çıkarmak isteyenler olduğunu belirterek, vatandaşları bu provokasyonlara gelmemeleri konusunda uyardı. Erdoğan, ülkenin yükselişini önlemek isteyenlerin Gezi Parkı olaylarını ve 17 Aralık operasyonunu denediğini, bunlarda başarılı olamayınca mezhep çatışması oyununu öne sürdüğünü söyledi. Bu oyuna ana muhalefetin ve bazı sendikalar ile sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiğini ifade etti.
(İHA)