BIST 9.700
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.430,07
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Yeni Opel Astra GTC

Rekabeti seviyorsanız ve hız sizin hayatınızın vazgeçilmeziyse, nefes kesen etkileyici tasarımı ve üsütn performansıyla Yeni Astra GTC kalbiniz fethetmeye hazır.

Abone ol

Rekabeti seviyorsanız ve hız sizin hayatınızın vazgeçilmeziyse, nefes kesen etkileyici tasarımı ve üstün performansıyla Yeni Astra GTC kalbiniz fethetmeye hazır. Yeni Astra GTC'nin dış tasarımında, Opel'in karakteristik "bıçak çizgisi" formu ve derin konturlu omuz hattı ilk bakışta dikkatleri üzerine çekiyor.

İç tasarımdaysa, ergonomik kokpit ve orta konsol, kontrolü daima elinde tutmak isteyenler için birebir. Ayrıca GTC'nin sportif görünümünü, 19 ya da 20 özel tasarım alaşım jant seçeneklerinden dilediğinizle tamamlayabilir, karakterinizi tam olarak yansıtabilirsiniz.

2010 Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenen konsept modele çok yakın bir görünüm sunan araç, Opel tarafından yapılan açıklamaya göre yan aynalarından tavanına kadar pek çok bölümde diğer Astra modellerinden farklı olarak, kendine özgü parçalara sahip.

Geriye doğru alçalan tavanıyla klasik bir 3 kapılı hatchbackten çok bir coupeyi hatırlatan Astra GTC, profilindeki iki kat izi ve arka camın altındaki çıkıntıyla Paris’te sergilenen konsepti selamlıyor.

Versiyonuna göre hatchback kardeşlerinden 10 ve 15 mm daha alçak olan Astra GTC, aynı zamanda özel arka aks yapısına yer açabilmek için 10 mm arttırılarak 2695 mm’ye ulaşan bir dingil mesafesine sahip.

Aynı şekilde yol tutuşu iyileştirmek adına iz açıklıkları da diğer Astralar’a göre önde 40 mm, arkada ise 30 mm arttırılmış.

Önde HiPerStrut adlı özel yapılı bir ön aksa sahip olan Astra GTC’nin bu özelliği Opel’in motorsporları tecrübelerinden geliştirilmiş.

Performans                                                                               

1,4 l,tre 140 HP manuel ya da otomatik şanzıman ve 1,6 litre 180 HP manuel şanzıman olmak üzere iki benzinli motor seçeneği bulunan Astra GTC'nin mükemmel yol tutuşu, harekete geçtiğiniz an kendini gösteriyor.

Çok iyi dengelenmiş şasi ve uyumlu sürüş donanımları güçlü bir performans sunuyor.  Ayrıca çevreci ECOTEC teknolojisi sayesinde, üstün performansı yakıt verimliliği ve düşük emisyonla birleştir.

FLEXRIDE

Astra ailesinin tüm üyelerinde bulunan Flexride şasi sistemi; tek tuşa dokunarak sürüş modundan dilediğinizi deneyimleme fırsatı sunan özel bir sistem. Bu sistem "Sürekli Süspansiyon Kontrolü"nü (CDC) kullanarak amortisörlerin sertliğini ayarlıyor. Üstelik, tüm bunları güvenlikten ve stabiliteden ödün vermeden tek hareketle yapmanıza olanak tanıyor.

Almanya’da siparişleri 19.900 Euro’dan başlayan fiyatlarla alınmaya başlanan Astra GTC’nin teslimatları Frankfurt Otomobil Fuarı sonrasında, yılın son çeyreğinde başlayacakken, Türkiye’deki Astra GTC meraklılarının otomobille buluşmaları 2012’nin ilk aylarına kalacak.