BIST 10.632
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.430,19
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Yeni Melekte ritim dolu günler...

Yeni Melek’te ritim dolu bir müzik ziyafeti için değişik ülkelerden sanatçılar buluşuyor...

Abone ol

Okay Temiz, 80 kişilik Ritim Atölyesi ve çeşitli ülkelerden gelen birbirinden ünlü vurmalı çalgı ustası konuk sanatçılarla birlikte Yeni Melek’te ritim dolu bir müzik ziyafeti sunmaya hazırlanıyor.

Kişilerin içindeki ritmi dışa vurmasını sağlayan atölye çalışmasındaki 80 öğrencisiyle birlikte bu ritim performansında Okay Temiz’e Senegal’den Yamar Thiam, Bulgaristan’dan Elitza Todorova ve Stoyan Yankoulov, Türkiye’den ise Tom Camidge, Herbert Koschmieder, Ahmet Özden ve Rüstem Çembeli eşlik edecek.

Ritim Atölyesi

Gelecekte gerçekleştirmek istediği projelerinden birisi olan “Ritim Okulu”nun temellerini 1972 yılında İsveç’te kurduğu “Ritim Atölyeleri” ile başlatan Okay Temiz, atölye çalışmalarını çocuklardan yetişkinlere geniş bir yelpazede sürdürmüştür.

İsveç`te 1974 yılında spastik çocuklarla devam ettirdiği atölyelere 1990 yılından itibaren 5 sene boyunca Finlandiya`da devam eden ünlü sanatçı, Türkiye`deki “Ritim Atölyeleri”ne ise 1998 yılında Kemer Country`de küçük bir grupla başladı.

Daha sonra Borusan sponsorluğunda Borusan Kültür Merkezi`nde ritimseverlerle buluşan Temiz, takip eden dönemlerde Babylon, Ada Müzik, Fatih Eğitim Parkı, Aksanat ve Hayal Kahvesi`nde çalışmalarını sürdürmüştür. Okay Temiz ve Ritim Atöyesi’nin çalışmaları halen Galata Kuledibi`ndeki atölyede devam etmektedir.

Atölye çalışmalarında `skin to skin` enstrümanla el arasında direkt olarak gerçekleşen deriden deriye temasın sıcaklığını ve yankılarını öğrencileriyle paylaşan dünyaca ünlü sanatçı, çalışmalara katılan her yaştan, farklı eğitim gruplarından ve farklı mesleklerden kişilere, çeşitli ritim aletleriyle birbirinden farklı ritimleri tanıtıp öğrencilerin kendi içlerindeki ritmi açığa çıkarmalarını sağlıyor.

Etkinlik için daha fazla bilgi ve bilet satışı için tıklayın!

TicketTurk.com