BIST 9.670
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.494,38
HABER /  SPOR

Yeni Malatyaspor Başakşehir maçı canlı yayın hangi kanalda saat kaçta

Spor Toto Süper Lig'in 24. hafta mücadelesi üst sıraları ilgilendiren karşılaşmaya sahne oluyor. Başakşehir, Avrupa iddiasını sürdürmek isteyen Yeni Malatyaspor deplasmanında, şampiyonluk yolunda rahatlamak adına galibiyet elde etme istiyor.

Abone ol

Lider Başakşehir, zorlu Yeni Malatyaspor deplasmanına konuk oluyor. Bu sezon ligde üst üste beş maçını da kazanamayan Yeni Malatyaspor, Başakşehir'i yenerek üst sıralardan kopmak istemiyor.

beIN Sport 1'den canlı olarak yayınlanacak olan karşılaşma, 16:00'da başlayacak. Fırat Aydınus'un düdük çalacağı maç, Yeni Malatya Stadyumu'nda oynanacak.

Maç öncesi istatistikler
- Başakşehir ile Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'deki üç karşılaşmasında da İstanbul ekibi mağlup olmadı (2G 1B).
- Son iç saha maçında Beşiktaş'a mağlup olan Yeni Malatyaspor, buna rağmen ligdeki son 20 iç saha maçının 17'sinde yenilmedi (11G 6B).
- Evinde oynadığı son dokuz Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Yeni - Malatyaspor (5G 3B), tek yenilgisini son karşılaşmada Beşiktaş'tan aldı (1-2).
- Yeni Malatyaspor'un Süper Lig tarihinde üst üste iki iç saha mağlubiyeti yok.
- Yeni Malatyaspor ligde beş maçtır kazanamıyor (2B 3M)

Son beş maçta 1 gol yedi

Başakşehir son beş Süper Lig maçında sadece bir gol yedi ve rakip filelere 10 gol gönderdi (4G 1B).

- Bu sezon Süper Lig'de en fazla maçta gole kapama yapan takım Başakşehir (14); Avrupa'nın beş büyük liginde sadece Liverpool bunu daha fazla maçta başardı (15).
- Bu sezon Süper Lig'de topla oynama oranı en yüksek ikinci takım Başakşehir (%57); Yeni Malatyaspor ise topa en az sahip olan ikinci ekip (%43).
- Yeni Malatyaspor forması giyen Danijel Aleksic, Süper Lig'de çıktığı son altı maçta beş gol katkısı yaptı (3 gol & 2 asist).
- Başakşehirli Edin Visca, Süper Lig'de forma giydiği son yedi maçta dokuz gole doğrudan katkıda bulundu (dört gol ve beş asist).

Edin Visca

- Edin Visca bu sezon Süper Lig'de hücum bölgesinde en fazla sahipsiz top kazanan isim (18).

- Robinho, Yeni Malatyaspor'a karşı forma giydiği iki Süper Lig maçında üç gole katkıda bulundu (iki gol ve bir asist); bu ligde daha fazla gole katkıda bulunduğu bir rakibi yok