BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  GÜNCEL

Yeni kimlik alma başvuru ekranı-2018 yeni evraklar

Yeni kimlik alma başvuru ekranı-2018 gerekli evraklar neler? 2018 yılında yeni kimlik için başvuru yapan ve yeni çipli kimliğini alan vatandaş sayısı 16 milyona ulaştı. Peki hala yeni kimlik alamayanlar neler yapacak? ekimlikrandevu.nvi.gov.tr adresinden online randevu alan vatandaşlar sırasıyla şu yolu izleyecek.

Abone ol

Yeni kimlik alma şartları online başvuru için gerekli evraklar neler? 2018 yılı ile birlite yeni kimlik alanların sayısı 16 milyona yaklaştı. Peki henüz yeni çiplikimliğini almayanlar neler yapacak, yeni kimlik için gerekli evraklar neler, yeni kimlik için kaç lira ücret ödenecek?

"https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr" internet sitesinden ve "Alo 199" çağrı merkezinden randevu alınarak veya randevusuz ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere gidilerek alınabilen kimlik kartına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Güvenliğinin üst seviyede olması nedeniyle herkes tarafından tercih edilmeye başlanan yeni kimliklerden, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi kapsamında 2017'de 15 milyon 742 bin 126 kişi aldı.

YENİ KİMLİK ALMA BAŞVURU EKRANI

KİMLİK KARTI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?: Kimlik karti basvurusu yurt içinde, Genel Müdürlük web portali üzerinden ya da Çagri Merkezi araciligiyla randevu alinarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt disinda ise dis temsilciliklere yapilir.

2018 Yeni Kimlik başvurularında gerekli evraklar nelerdir? Yeni kimlik başvurusu için hangi belgeleri hazırlamanız gerekli? Çipli kimlik kartları için nereye müracaat etmeliyiz? Yeni kimlikler hangi illerde dağıtılmaya başlandı? Yeni kimlik kartları hakkında yukarıdaki soruların cevabı haberimizde.

Not: Yeni doğan bebekler ile evlilik yada diğer sebeplerden dolayı kimlik çıkarmak için gerekli belgeler alt başlıklarda anlatılmıştır. 
Nüfus Cüzdanı Yerine Yeni Kimlik Almak İçin Gerekli Evraklar:
Nüfus Cüzdanınız yerine çıkarmak zorunda olduğunuz yeni kimlik belgesi için bu başlıkta anlattığımız belgeleri tamamlamanız gereklidir.

1- Şuan kullandığınız Nüfus Cüzdanınız. Nüfus Cüzdanı olmayan kişilerin götürebileceği kimlik belgesi alt başlıkta anlatılmıştır. 
2- Biyometrik fotoğraf
3- Ödeme makbuzuna gerek yok. Çünkü ödemeyi Nüfus Müdürlüğünde yapmanız gereklidir.

2018 Yeni Kimlik İçin Gerekli Evraklar: Nüfus müdürlüklerine müracaat ederken söz konusu bu belgeleri muhakkak tamamlamanız gereklidir. Zira randevunuz yanabilir ve daha ileri bir tarihe sarkabilir.

Şahsın "nüfus cüzdanı" ile son altı ay içinde çekilmiş bir adet "biyometrik fotoğraf" gereklidir.

Nüfus cüzdanı yanında bulunmayanlar aşağıda sıralanan kimlik belgelerinden birini de yanında götürebilir.

YENİ KİMLİK ALMAK İÇİN ŞUAN KULLANDIĞINIZ NÜFUS CÜZDANINIZI GÖTÜRMEYİ UNUTMAYIN!: Nüfus Cüzdanları yerine Yeni Kimliğinizi almak için eski kimlik belgenizi yada resmi olarak geçerli başka bir kimlik belgenizi muhakkak ibraz etmelisiniz. Bu durumda şuan kullandığınız Nüfus Cüzdanınızı yanınızda götürmelisiniz. Herhangi bir sebeple Nüfus Cüzdanınızı yanınızda götüremediyseniz eğer diğer kimlikleri de ibraz edebilirsiniz.

HİÇ BİR KİMLİĞİ BULUNMAYANLAR NE YAPACAK:Yukarıda kimlik başvurusu için herhangi bir kimlik belgesini ibraz etmek zorunda olduğunu ifade ettik. Eğer yukarıda sayılanlardan hiçbirisi yoksa Muhtarlıktan Belge almanız gereklidir. Bu konuda ikametinizin bulunduğu Muhtarlığa başvurmanız gerekir.