BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  GÜNCEL

Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler kimdir nereli?

Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler oldu. 2017 Yüksek Askeri Şura kararlarına göre, Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri'nin başına geçti. YAŞ atamasıyla Güler'in genelkurmay başkanlığı da kesinleşti.

Abone ol

Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler kimdir? Orgeneral Yaşar Güler YAŞ 2017'de yeni Kara Kuvvetleri Komutanı oldu. Yaşar Güler'in ataması 2019 yılında Hulusi Akar'ın da yerine geçecek ismi de belirledi.  2019 yılında Genelkurmay Başkanlığı oluyor. 2017 YAŞ kararlarına göre yeni Kara Kuvvetleri Komutanı olan Yaşar Güler, Hulusi Akar'ın emekliliği sonrası TSK'nın yeni komutanı olacak.

 Bugün yapılan YAŞ toplantısında çıkan karar Yaşar Güler'in kariyeri için kritik önemdeydi. Geçen yıllarda alınan Yüksek Askeri Şura kararları Yaşar Güler'in 2019'da emekli olacak olan Hulusi Akar yerine Genelkurmay Başkanı olacağını işaret ediyordu. Ancak 15 Temmuz darbe girişiminin hesapları bozduğu konuşuluyordu. 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da güvenliğini sağlayan ve darbecilere karşı yaptığı sert açıklamayla TSK'da darbe karşıtı unsurları bir araya getiren dönemin 1.Ordu Komutanı Ümit Dündar geçen yılki YAŞ'ta sürpriz bir şekilde Genelkurmay 2. Başkanı olmuştu. 2017 YAŞ kararlarında da Ümit Dündar'la ilgili sürpriz bir karar çıkabileceği konuşuluyordu. Ancak YAŞ kararlarının açıklanmasıyla birlikte Yaşar Güler beklendiği gibi Kara Kuvvetleri Komutanlığına atandı ve 2019'da Genelkurmay Başkanlığı kesinleşti.  

Yaşar Güler kimdir 2017 YAŞ kararları Genelkurmay Başkanı olabilecek mi?

YAŞAR GÜLER KİMDİR NERELİ?

1954 yılında dünyaya gelen Yaşar Güler doğma büyüme Bayburtludur. 1974 yılında Kara Harp Okulu'ndan Muhabere Teğmen rütbesiyle mezun olduktan sonra. 1984 yılında kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı muhabere birliklerinde takım ve bölük komutanlığı yapmıştır.

Yaşar Güler 1986 yılında Kara Harp Akademisinden mezun olarak kurmay subay oldu. Kurmay subay olarak çeşitli karargahlarda plan subaylığı ve şube müdürlüğü görevlerini üstlenmiştir.

Güler, 2009 yılında korgeneral rütbesine terfi etti ve bu rütbede sırasıyla MSB Harita Genel Komutanlığı, 4'ncü Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevlerini yaptı. 2013'te orgeneralliğe terfi ederek Genelkurmay 2. Başkanlığına atandı.

FETÖ'nün darbe girişiminden sonra Jandarma Genel Komutanı Orgenerali olarak atanan Yaşar Güler halen bu görevdedir.