BIST 10.099
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.409,83
HABER /  GÜNCEL

Yeni İngiltere menajeri gelecekten umutlu

Yeni İngiliz milli takımı menajeri Roy Hodgson yeni işi ve takım ile ilgili planlarını BBC muhabiri Phil McNulty'e anlattı.

Abone ol

Roy Hodgson İngiliz milli takımının yeni menajeri oldu.

Roy Hodgson, İngiliz Milli Takımı Menajeri olması için Futbol Federasyonu'ndan gelen teklifin kendisini şaşırtmadığını söyledi.

İngiltere'de Fabio Capello'nun ardından Harry Redknapp'ın milli takımı yöneteceğine inanılıyordu.

Federasyon başkanı David Bernstein dört kişilik seçim heyetinin Roy Hodgson üzerinde karar kıldığını Pazar günü açıkladı.

Beklenenin aksine Tottenham menajeri Redknapp iş için uygun bulunmadı.

64 yaşındaki Hodgson geçmişteki başarılarının zaten kendisini iş için en uygun adaylardan biri yaptığını düşünüyor.

Hodgson ''CV'me bakarsanız Futbol Federasyonu'nun neden beni seçtiğini anlarsınız. Yine de bunu çok da beklemiyordum. Beklemiyordum ancak umuyordum. Çok şaşırdığımı söyleyemeyeceğim'' dedi.

Terry'nin kaptanlığı sorunu

Yeni menajer ilk iş olarak Terry ile Anton Ferdinand'ın ağabeyi Rio Ferdinand arasındaki sorunları çözmeye çalışacağını söyledi.

Hodgson takımın Euro 2012'de izleyeceği strateji ile ilgili kararlar vermeden önce eski kaptanlar John Terry ve Rio Ferdinand ile de yüz yüze görüşmeler yapmak istediğini söyledi.

Terry Ekim ayında bir Premier lig maçı sırasında Ferdinand'ın kardeşi Anton'a ırkçı bir hakarette bulunmakla suçlanmış ancak suçlamaları kabul etmemişti.

Hodgson bu sorunu çözmeye öncelik verdiğini dile getirdi.

Hodgson ''Bu adamlarla yüz yüze konuşmam gerekiyor. Aslında tüm önemli futbolcularla yüz yüze görüşmek istiyorum. Zaten John ve Rio ile yüzyüze konuşmadan bu olanlarla ilgili yorum yapmam doğru olmaz'' dedi.

Hodgson Futbol Federasyonu'nun Terry'den kaptanlığı alma kararı ile ilgili olarak yorum yapmayı reddetti.

Federasyon, Terry'e yöneltilen ırkçılık suçlamalarının ardından oyuncuyu takım kaptanlığından almış bunun üzerine menajer Capello da istifasını vermişti.

Hodgson futbolcuların desteğini kazanmak için çalışması gerektiğini bildiğini söyledi.

Menajerlik yarışında Wayne Rooney ve Ferdinand açıkça Redknapp'ı desteklediklerini söylemişlerdi.

Beklenenin aksine Futbol Federasyonu Harry Redknapp'ı milli takım menajerliği için tercih etmedi.

Ancak 36 yıllık kariyerinde milli takımların da dahil olduğu 18 farklı takımı yönettiğini söyleyen Hodgson futbolcuların desteğini kazanacağına inandığını söyledi.

Euro 2012'den beklentiler

Daha önce Inter Milan'ı, Fulham'ı ve Liverpool'u çalıştırmış olan teknik direktör ''Tüm menajerler futbolcularla aralarını iyi turmalı. Bilmiyorum ancak bence CV bu konuda oldukça başarılı olduğumu gösteriyor'' dedi.

Yeni milli takım menajeri ayrıca Euro 2012'de kayda değer bir başarı gösteremezse hayal kırıklığına uğrayacağını da itiraf etti.

Çalışmak için çok kısa süresi olmasına ve İngiltere'nin oldukça zorlu bir gruba düşmesine rağmen Hodgson turnuvada başarılı olacaklarından yana umutlu olduğunu söyledi.

İngiltere Euro 2012'de Fransa, İsveç ve Ukrayna ile karşılaşacak.

Hodgson zorlu bir grupta olduklarını ancak zaten Avrupa kupasında kolay grup diye birşeyin de bulunmadığını söyledi.

Turnuvaya kadar 40 günü olduğunu söyleyen teknik direktör hergün uzun saatler çalışacağını söyledi.

Hodgson ayrıca Milli Takım Menajerliği konusunda bir çok spor yazarı ve oyuncunun favorisi olan Redknapp'tan da bir tebrik mesajı aldığını söyledi.

Hodgson ''Redknapp'la yıllardır arkadaşız. Rakip olduğumuz doğru ancak bu ilişkimizi etkilemiyor. Yaşananları verdiği röportajlarda çok iyi idare etti ve bu konuda kendisini takdir ediyorum'' dedi.