BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.387,40
HABER /  DÜNYA

İsrail bombası bu hale getirdi

Başbakan Erdoğan'ın 2009 başında "one minute" çıkışına neden olan İsrail'in Gazze saldırısının izleri dehşete düşürüyor.

Abone ol

Filistinli Mustafa El Mattar, İsrail'in 2008 Dökme Kurşun Operasyonunda kullandığı fosfor, ağır metal ve beyaz uranyum bombalarının kurbanı oldu. 

İsrail'in Gazze'ye yağdırdığı bombalar nedeniyle anne karnındayken hastalık kapan Mustafa, ameliyatlar sonucu düzelme olmazsa iki bacağı kesilecek. u.20120430160136.jpg

İsrail'in vahşetini gözler önüne seren haber ve o talihsiz çocuk Türkiye gazetesinin manşetindeydi. Gazze'ye giden Salih Bilici, izlenimlerini okurlara aktardı. Değişime uğrayan bacaklarıyla küçük Mustafa'nın fotoğrafı yürek sızlattı. 

İKİ BACAĞINI DA KAYBEDEBİLİR

Uluslararası sözleşmelere göre bu silahları kullanmak yasak ve insanlık suçu olduğu belirtilen haberde Mustafa'nın durumu anlatılıyor:

Mustafa El Matar henüz 3 yaşında. Doğuştan anomali. Gözü yaşlı Mustafa, İsrail'in Gazze'yi fosfor bombalarıyla vurduğu 2008 savaşında dünyaya geldi. Henüz annesinin karnında iken hastalığı kapan minik Mustafa'nın her iki bacağında multble defektler, doğumsal anomaliler mevcut. Yeryüzü Doktorları ve Filistin Beyaz Eller Derneği ile birlikte Türkiye'den Gazze'ye gelen ortopedi doktoru Reşit Sevimli, Şifa hastanesinde Mustafa'yı ayrıntılı olarak muayene etti. Dr. Sevimli, "Ameliyatlar sonrası düzelme sağlanamazsa bacakları kesilebilir" dedi.uuu.20120502071822.jpg