BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
HABER /  GÜNCEL

Yeni hava durumu 34 ilde kar uyarısı İstanbul'da saatlik...

İSTANBUL hava durumu tahmini meteoroloji tarafından yayınlandı. Yalova, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Düzce, Bartın, Zonguldak, Sinop, Samsun ve Trabzon başta olmak üzere bir çok ilde kar yağışı var. İşte son hava durumu tahmini.

Abone ol

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü 14 Şubat salı günü için yeni hava durumu tahminini yayınladı. Haritalı hava durumu tahminine göre kar yağışı, Marmara, Karadeniz ve Doğu ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde etkili olacak. Kar yağışının kuvvetli olarak görüleceği iller Bitlis, Şırnak ve Hakkari olarak görünüyor. 

Bugün kar yağışı altında olan iller arasında İstanbul, Yalova, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Düzce, Bartın, Zonguldak, Sinop, Samsun, Ordu, Trabzon, Amasya, Tokat, Giresun, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Muş, Bingöl, Tunceli, Elazığ, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin bulunuyor.

14 Şubat için meorolojinin yayınladığı haritalı hava durumu tahmini şöyle:


Kar yağışı bir çok ilde hafif şekilde görülecek. Çarşamba ve perşembe günü de aralıklarla devam edecek. Cuma günü ise kar yağışı yurdu terkedecek ve güneşli günler başlayacak.

İSTANBUL saatlik hava durumu tahmini de meteorolojinin sitesinden yayınlandı. Sabah saatlerinde görülen hafif kar yağışı saat 15.00'a kadar aralıklarla tekrarlanacak. Ancak etkili bir kar yağışı olmayacak. İstanbul'da gece için de kar yağışı beklenmiyor.


İstanbul için yapılan 5 günlük hava durumu tahminine göre kar yağışı 15 şubat çarşamba ve 16 şubat perşembe günü sulu kar şeklinde görülecek. Cuma günü İstanbul'a güneş geliyor ve hava sıcaklığı yükselmeye başlıyor.

BOLU'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI
D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde yoğun kar yağışı etkili oluyor. Bölgede gece başlayan kar yağışı etkisini artırarak sürüyor. Karayolunun Bolu Dağı kesimi Düzce bölümünde kalan Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Bakacak ve Sarıçökek, TEM Otoyolu'nun ise Bolu Dağı Tüneli ve viyadükler mevkilerinde etkili olan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Trafik ekipleri, sürücüleri yakın takip ve aşırı hız konusunda uyarıyor. Karayolları ekipleri ise tuzlama çalışmaları yapıyor. Kar yağışının gün boyu sürmesi bekleniyor.

Kar tatili olan iller listesi 14 Şubat 2017 valilik kararları