BIST 10.061
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.431,92
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yeni camiinin temeli atıldı

Aksaray Üniversitesi Kampüsü içinde yer alacak olan camiinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Abone ol

Törene Aksaray Vali Yardımcısı Abdülkadir Demir, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam, öğretim üyeleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Rektör Necdet Sağlam, modern mimariyle yapılacak olan caminin kısa sürede ibadete açılacağını belirterek, "Bu camimiz öğrenci ve öğretim üyelerimizin dışında tüm halkımıza açık olacaktır. İnşallah sizlerin ve tüm hemşehrilerimizin desteğiyle camimiz 2 yılda değil 1.5 hatta 1 yıl içinde tamamlansın. İnşallah hep beraber yine açılışını burada yapalım. Sizleri Aksaray Üniversitesi'nin her alanda kalkınması için her türlü desteği vermenizi bekliyoruz" dedi.

Ülkesini milletini seven, manevi değerlere sahip nesiller yetiştirmenin önemli olduğunu dile getiren Başkan Nevzat Palta ise, "Tabi ki okullar, üniversiteler güzel hizmetler yapılacak. İnsanlarımız en modern ikametlere sahip, öğrencilerimiz için modern eğitim alanları yapılıyor. Bütün bunlarla beraber ülkesini, milletini seven, fikri ve manevi değerlere sahip nesiller yetiştirmek zorundayız. Nasıl bir okul, bir spor tesisi gençler için ihtiyaçsa, manevi ve dini açısından ben bu camilerinde ihtiyaç olduğunu değerlendiriyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından caminin temeline ilk beton, protokol üyelerinin butona basmasıyla döküldü