BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,20
ALTIN 2.479,19
HABER /  GÜNCEL

Bir albay bir yarbay tutuklandı!

Balyoz darbe planıyla ilgili savcılığın soruşturması sürüyor. İşte Pazar günün son dakika gelişmesi;

Abone ol

"Balyoz" operasyonu kapsamında ikinci dalgada 13 ilde gözaltına alınan 14 muvazzaf subay ile bir emekli subay bugün adliyedeydi. 5 muvazzaf asker savcılık sorgusunun ardından, 8 asker ise çıkarıldıkları mahkemece serbest kaldı. Konya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Özçoban ile Jandarma Yarbay Yusuf Kelleli tutuklandı.

"Balyoz Planı" iddiası soruşturması kapsamında adliyeye getirilen 15 kişiden 5'i savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken, 10'u tutuklanmaları talebiyle mahkemeye gönderildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen 15 kişinin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları Mehmet Berk, Ali Haydar ve Bilal Bayraktar tarafından ifadesi alındı.

Söz konusu kişilerden 5 muvazzaf asker, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Serbest kalan 5 kişi, jandarmaya ait sivil plakalı bir minibüsle adliyeden ayrıldı.

Bu arada, Merkez Komutanlığı'ndan adliyeye gelen sivil memur ise bir süre burada kaldıktan sonra aynı araçla adliyeden ayrıldı.

ASKERLER ADLİYEDE

Emekli başçavuş Ertan Karagözlü ve 9 muvazzaf asker ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan 10 askerden, 8'i serbest kalırken, Konya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Özçoban ile Jandarma Yarbay Yusuf Kelleli tutuklandı.

Tutuklanan askerlerin "yasadışı silahlı örgüt üyesi" olmak iddiasıyla tutuklandığı belirtildi.

Bu arada İfade için davet edilen 3 korgeneralin ise, sağlık raporu aldığı ve ifadeye gitmediği öğrenildi.

"Balyoz" darbe planının altında imzası olduğu ileri sürülen eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile emekli Korgeneral Engin Alan, cuma günü tutuklanmıştı.

Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, kurul kararına yarın itiraz edeceklerini açıklamıştı.