BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,67
ALTIN 2.410,41
HABER /  GÜNCEL

Yeni bir milada hazırlanıyoruz

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara seslendi. <br/>Başbakan Erdoğan yaptığı konu...

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara seslendi.
Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada, "Tokat’a gelip, Tokat’ın şehitlerini, Tokat’ın kahramanlarını, gönül insanlarını anmamak olmaz. Tokat bize hep destek oldu. Hep güç verdi. 12 Haziran 2011 seçimlerinde yüzde 56 oy oranı ile Tokat bizi birinci parti yaptı. 30 Mart’ta kendine yakışanı yaptı. Sandıkları adeta patlattı. Yüzde 52 oranında AK Parti adayımızı belediye başkanlığına taşıdı. Sözüm vardı. İnşallah seçim sonrası geleceğim dedim. Şimdi cumhurbaşkanlığı seçimiyle bu teşekkürü de bir arada yapmış oluyoruz. Bu harekete sahip çıktığınız için her birinize şükranlarımızı sunuyoruz. Şimdi yeni bir milada hazırlanıyoruz. Milletin içinden geldik. Milletimize büyük hizmetler kazandırdık. Millete hizmet yolunda bir başka safhaya geçiyoruz. İnanıyorum ki Tokat bizim yanımızda olacak. 10 Ağustos’a hazır mıyız Tokat? Yeni Türkiye’ye hazır mıyız? Büyük Türkiye’ye hazır mıyız? Cumhurun başkanını seçiyor muyuz? Oy pusulasında milletin adayını tercih ediyor muyuz? Tokat’ta bu iş bitmiştir. Milli irade, milli güç, hedef 2023... 2001 yılında AK Parti’yi biz sizlerle kurduk. 12 yıl boyunca da sizlerin desteğiyle Türkiyemizi büyüttük. Ülkemiz ve bayrağımız ile hem yurt içinde hem de yurt dışında koşturduk. Esnafı sokağa dökülmüş bir Türkiye vardı. Esnaf kepengini siftahsız kapatıyordu. Türkiye IMF’nin kapısından borç dileniyordu. Çiftçi, esnaf, memur borcun altında, hacizlerin altında eziliyordu. Türkiye önünü ve ufkunu göremiyordu. 3 Kasım seçimleriyle geldik. Ülkeye istikrar ve güven kazandırdık. Türkiye’yi yıllık ortalama yüzde 5 oranında büyüttük. Bu DSP, MHP, CHP yanlarına bir şeyler daha bulmuşlar, birlikte bir aday çıkarmışlar. Al birini vur ötekine. Hiç birbirlerinden farkı yok. MHP yönetiminden Merkez Bankası’nı 27.5 milyar dolarla aldık. Şimdi 137 milyar dolar. IMF’ye borcumuzu sıfırladık. Borcumuz o zaman milli gelire oranla yüzde 73’tü. Şimdi yüzde 35’lere düştü. Yüzde 73 nere, yüzde 35 nere? Şimdi ayaklarının üzerine sağlam basan bir Türkiye var. Bunun değerini ve kıymetini bileceğiz" dedi.
"Cumhurbaşkanlığı makamını sadece oraya geldiği zaman orada monşer gibi yönetmekle bu ülke yönetilmez" diyen Erdoğan, "Biz dertliyiz dertli. Bizim sevdamız var. Biz tıpkı Ferhat gibi sevdalıyız. Ferhat Şirin’e sevdalıydı dağları deldi. Biz de Şirin’e sevdalıyız. Onun için dağları delerek, tüneller açarak geliyoruz. Gençler sizler yaşınız itibariyle o günleri hatırlamıyorsunuz belki de... 12 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı. Sizler olanları hatırlamıyor olabilirsiniz fakat eski Türkiye’de bugün sizin dahi hayal edemeyeceğiz yasaklar vardı. Başörtüsü ile sizin kardeşleriniz okullara alınmıyordu. Bilir misiniz? Başörtülü kardeşlerimizin başörtüleri okullarımızın kapısında polis tarafından başlarından çekilip alınıyordu. Bunların adı Ayşe, Fatma, Hatice idi. Bunlar bir yerlerden sipariş gelmemişlerdi. Bunlar öz yurdunda gariplerdi. Ben de 2 kız babasıyım. Kızlarım da bu çileyi çekti. Onun için yurt dışına gönderdim. Düşünebiliyor musunuz, Amerika’da başörtüsü ile okunabiliyor ama benim ülkemde okunamıyordu. CHP ve MHP’nin bir sıkıntısı yok. Onların inanç özgürlüğü yok. Çok sabrettik ve sabrettiniz. Artık kızlarımız üniversitelere başörtülü giriyor mu? Kamuda başörtülü olarak çalışabiliyor mu? Buralara durup dururken gelmedik. Azimle, dikkatle, sabırla geldik. Gazetelerde, televizyonlarda istediğinin istediğini söylemesi yasaktı. Ama şu anda anamuhalefe ve yavru muhalefete bakıyorsun. Başbakan’a her gün küfrediyorlar. Dertleri adaylarına sen kibar ol, diğer yanını bize bırak. Biz Başbakan’ı şöyle bir gerelim dediler. Ömrümüzün 40 yılı siyaset içinde geçti. Kimin nerede neyi nasıl yapacağını biliyoruz. Biz ağzımızdan çıkan bir kelimeyi istişare yaparak çıkarıyoruz. 8 seçimde hep birinci parti olduk. CHP’nin tarihinde bunun örnekleri yok. Sizler kurduğunuz AK Parti’yi taşıdınız ve yine devam ettiriyorsunuz. AK Parti milletin partisi, egemen güçlerin değil. Şimdi de siz yürütüyorsunuz" ifadelerini kullandı.
(İHA)