BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,72
ALTIN 2.506,53
HABER /  DÜNYA

Yeni bir diplomatik kriz çıkar mı? 5 Alman vatandaşına Türkiye'de terörden gözaltı

Almanya ile son dönemde düzeltilen ilişkiler sonrası diplomatik kriz çıkarabilecek bir gelişme yaşandı. 5 Alman vatandaşı Türkiye'de terör suçlamasıyla gözaltına alındı.

Abone ol

Yasa dışı örgüte üye olmak ve örgüt propagandası yapmak şüphesiyle Türkiye'de beş Alman vatandaşı gözaltına alındı. Almanya Dışişleri Bakanlığı da olayı doğruladı.

Türkiye'de beş Alman vatandaşının PKK ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.Alman vatandaşlarının yasa dışı örgütün propagandasını yaptıkları ve örgüte üye oldukları şüphesi ile gözaltına alındıklarını duyurdu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı haberi teyit ederek, Ankara'daki Büyükelçiliğin gözaltına alınan Alman vatandaşları temasa geçtiğini açıkladı. Türk makamlarından ise habere ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Almanya İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması 

DW Türkçe'nin haberine göre Almanya İçişleri Bakanlığı sözcüsü Bakan Horst Seehofer'in Ankara'daki temasları sırasında söz konusu gözaltıların gündeme gelmediğini ifade etti. Sözcü, Bakan'ın ziyareti ile Alman vatandaşlarının gözaltına alınması arasında herhangi bir bağlantı bulunmadığını da belirtti.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü, Seehofer'in ziyareti sırasında Türk yetkililer ile bilgi alışverişinde bulunulduğu ve bunun sonucunda beş Alman'ın Türkiye'de gözaltına alındığına dair iddiaları da reddetti. Sözcü, ziyaret sırasında Alman hükümetine göre haklı gerekçeler olmaksızın cezaevinde bulunan Alman vatandaşlarına ilişkin bilgilerin iletildiğini kaydetti.

Gözaltına alınanlardan biri Hamgurglu 

Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, gözaltına alınanlar arasında Hamburg'da yaşayan bir anaokul öğretmeni bulunuyor.Yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır'da akrabalarını ziyaret etmek üzere Türkiye'ye giden Hamburglu Alman vatandaşı polis tarafından havalimanında gözaltına alındı. Kadının gözaltına alınmasının eşinin PKK'ya yakın Hamburg Kürt Toplumu'ndaki faaliyetleri ile bağlantısı olduğu tahmin ediliyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
AFAD ve Meteoroloji'den çok sayıda il için kritik uyarı! Ani sel ve su baskınları bekleniyor
Foto Galeri AFAD ve Meteoroloji'den çok sayıda il için kritik uyarı! Ani sel ve su baskınları bekleniyor Galeriye Gözat