BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL

Yeni Bakan Berat Albayrak'tan Rusya yorumu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak göreve gelen Berat Albayrak Rusya ile yaşanan krizi ve olası bir enerji sorunlarını değerlendirdi.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak göreve gelen Berat Albayrak, Rusya ile yaşanan gelişmelerle ilgili konuştu ve "Rusya ile geçmişe dayalı bir ilişkimiz var, yaşananlar nedeniyle enerji konusunda meseleye karamsar bakmıyorum" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak göreve gelen Berat Albayrak, Ali Rıza Alaboyun’dan görev devir teslimi yaparken, son gelişmelerle ilgili konuştu.

Albayrak, Türkiye’nin doğalgaz konusunda herhangi bir sıkıntı yaşayıp yaşamayacağı yönünde gelen soruya şöyle yanıt verdi:

“Şimdi bu çok taze sıcak bir gelişme. Bunun tüm detaylarıyla hakim olmadan, detaylı bir çalışma ve açıklama yapmak mümkün değil. Bugün biliyorsunuz, bir güvenlik toplantısı yapılıyor. Bu kriz diye de adlandırılıyorsa, medyadaki gelişmeleri çok da takip edemedik. O noktada ele almak lazım. Biz Rusya ile çok uzun geçmişe dayalı dostlukları, ticari, kültürel ilişkileri olan bir ülkeyiz. Sadece enerji değil birçok farklı sektörde uzun dönemdir önemli ilişkileri olan bir ülkeyiz. Enerji özelinde ben çok pesimist bakmıyorum. Kış kapıda özelinde değerlendirirsek, arkadaşlardan bilgi alacağız, konuşacağız. Ben o anlamda vatandaşlarımızın müsterih olması gerektiğini şahsen düşünüyorum” dedi.

“ÇOK DAHA BÜYÜK BAŞARILARI ORTAYA KOYMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Albayrak şöyle devam etti:

“Özel sektör kariyerimiz boyunca, enerji üzerinde, ticareti üzerinde, masanın çok farklı yerlerinde yer aldık. Şimdi öğretmeye öğrenmeye duyduğumuz muhabbet gereği akademik olarak takip ettiğimiz boyutu küçük bir boyutu. Ali Rıza Bey teveccüh gösterdi. Siyasete de çok büyük katkıları oldu. Ben şunu bahsetmeden geçemeyeceğim. AK Parti olarak biz 12-13 yıldır enerji politikaları üzerinde çok büyük adımlar attık. AK Parti iktidarının başarı arasında milli geliri üç dört kat artırdı diyoruz ama Türkiye’deki kurulu güç kapasitesi 73 bin Megawatt’a çıkarmışız. Türkiye’nin büyük hedefleri var. 2023 diyoruz, önümüzdeki 10 yıl, 20 yıl diyoruz. Bu süreçlerle alakalı çok ciddi, Türkiye’nin bakanlığımızın takip etmesi gereken çok büyük bir iş yükü var. En önemlisi, burada bir pay açmamız gereken özel sektörümüze de düşen sorumluluklar var. Önümüzdeki dönemlerde bunları ciddi şekilde ele alıp, arkadaşlarımızın ortaya koyduğu performansın daha da üstüne çıkmaya çalışarak, çok daha büyük başarıları ortaya koymaya çalışacağız.”