BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.412,56
HABER /  GÜNCEL

Yeni Anayasa için Bingöl'de toplantı

Bingöl'ün seçilmesi elbette tesadüf değil. Referandumda "evet" için en çok oyu veren il burası... Ve bir nokta daha! Bingöl, 1982 anayasasına da en az oy veren yer.

Abone ol

Daha önce Rize, Çanakkale ve Nevşehir’de ‘Yeni Demokratik Anayasa’ ile ilgili 3 panel düzenleyen Yedi İklim Yedi Kültür Platformu, dördüncü panelini hafta sonu Bingöl'de gerçekleştirecek.

Yeni Demokratik Anayasa Paneli Bingöl Buluşması başlığı altında gerçekleşecek panel 29 Nisan 2012 Pazar günü saat 11.00’de Bingöl Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda yapılacak. Platform düzenleme komitesi adına Bingöl programını gerçekleştiren Avukat Mücahit Tanılır panelin 1982 Anayasası’na en fazla “hayır” oyu veren, 2007’deki Anayasa değişikliklerini de en çok “evet” oyu veren Bingöl’de gerçekleştirilmesinin de büyük anlam taşıdığını söyledi. Tanılır, “Bingöl'ün, ülkenin önünü açacak ve bu milleti ilk defa bu işin aktörü yapacak bu proje ve ufuktan uzak kalması düşünülemezdi” diye konuştu.

Tanılır; platform olarak daha önce gerçekleştirilen Anayasa Panelleri sonucunda hazırladıkları raporu kısa bir süre önce TBMM Cemil Çiçek'e sunduklarını ve son olarak da ülkenin bilinen ve etkin sivil toplum örgütleriyle birlikte ‘Yeni Demokratik Anayasa Paneli İstanbul Buluşması’nı gerçekleştirmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.

29 Nisan Pazar günü yapılacak panele, Demokrat Parti eski Genel Başkanı
Süleyman Soylu, Gazeteci-Yazar Ümit Fırat, İstanbul Üniversitesi İdare Hukuku öğretim üyesi Prof. Dr. Aydın Gülan, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, emekli savcı-avukat Sacit Kayasu panelist olarak katılacak.