BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,77
ALTIN 2.398,42
HABER /  GÜNCEL

Yeni Akşam yazarının kerameti belli oldu!

Herkesin merak ettiği ve ''Kim bu kadın yazar?'' diye sorduğu Akşam'ın yeni köşe yazarı Yasemin Nak bakın kimin ortağı çıktı?

Abone ol

TMSF yönetimine geçen Akşam gazetesinin merak konusu olan köşe yazarı Yasemin Nak ile gazetenin TMSF'nin başına atadığı Mehmet Ocaktan'ın eski iş ortağı olduğu ortaya çıktı.

Gerçekgündem.com'un haberine göre Ocaktan ile Nak daha önce TRT dizi film çekerken ikilinin iş geçmişi Ocaktan'ın AKP milletvekili olduğu yıllara kadar uzanıyor.

TRT'YE DİZİ ÇEKMİŞLER

Ocaktan ile Nak, Orion adlı bir yapım şirketine ortak... Orion, TRT’ye ’’Çılgın Kanal’’ isimli bir dizi çekmiş. Dizinin ardından aynı şirket, devlet kurumlarına tanıtım filmleri hazırlamış. Ocaktan ile Nak’ın iş arkadaşlığı, Ocaktan’ın milletvekili olduğu döneme kadar uzanıyor. Ocaktan TBMM’de iken, Yasemin Nak, resmi görevi olmadığı halde ’’Danışman’’ sıfatıyla Ocaktan’la birlikte çalışmış. Ocaktan milletvekili seçilemeyince, ikili yapım işine soyunmuş!

NAK'TAN 675 BİN, OCAKTAN'DAN 75 BİN LİRA

Gerçekgündem'in haberinde Ocaktan ile Nak'ın ortak kurduğu şirketin sicil bilgileri de yer aldı. İstanbul Ticaret Odası Bilgi Bankası'ndan alınmış belgede şirketin kuruluş sermayesinin 750 bin lira olarak beyan edildiği görüldü. Veriler arasında dikkat çeken ilginç bir detay ise kuruluş sermayesinin 675 bin lirasının Yasemin Nak tarafından konmuş olması. Yani Ocaktan'ın ortaklığı 75 bin liralık sermayeyle sınırlı.

İLK YAZISI ALAY KONUSU OLMUŞTU

Medyada bilinen bir isim olmamasına karşın Akşam gazetesinin "güçlü kalem" diyerek anons ettiği Yasemin Nak ilk köşe yazısıyla tartışma konusu olmuştu. Başbakan Erdoğan'a yönelik ölçüsüz övgüleriyle sosyal medyada alay konusu olan Nak için "atanmış köşe yazarı" yorumları yapılmıştı.