BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,78
ALTIN 2.396,64
HABER /  DÜNYA

Mısır görüşmesi sona erdi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi arasındaki görüşme sona erdi. <br/>Toplantının ardından Davutoğl...

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi arasındaki görüşme sona erdi.
Toplantının ardından Davutoğlu ve Salihi basın açıklaması yaptı. Davutoğlu, özellikle Mısır’da yaşanan olaylar üzerinde durarak, "Umarım Mısır Ramazan’da huzur ve sükun bulur" dedi.

’’MISIR HALKININ İRADESİNE SAYGI DUYULMALIDIR’’
Türkiye’nin her zaman Mısır halkının toplumsal iradesine önem verdiğini söyleyen ifade eden Davutoğlu, "Türkiye olarak biz her zaman Mısır halkının da toplumsal iradesinin siyasi istikrara yansımasına büyük önem verdik. Beklediğimiz husus şudur; Mısır halkının iradesine saygı duyulmalıdır. Geçen sene yapılan seçimlerle Mısır halkı iradesini göstermiştir. Ramazan’a 52 kardeşimizin vefatı ile giren Mısır Ramazan’da huzur ve sükun bulur. Mısır’a demokrasinin yeniden inşa edilmesi yönünde her çabayı desteklemeye hazırız" diye konuştu.

’’MİLLİ BİRLİKLERİNİ SAĞLAYABİLİRLER’’
Ziyaret esnasında bölgesel ve iki ülke ilişkilerini ele aldıklarını belirten Salihi ise, "Mısır halkının iradesi ne olursa olsun kesinlikle bunun herkes tarafından onaylanmalı. Biz umuyoruz ki, Mısır’ın siyasetçileri, bilim adamları, seçilmiş kişileri kontrolü kaybetmemek için ellerinden gelini yapsınlar. Bu güzel ayda milli birliklerini sağlayabilirler" dedi.
(İHA)