BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.506,08
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın Diyarbakır asayiş timine soruşturma

Diyarbakır'da PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'nin görüntülerinin ortaya çıkması üzerine savcılık soruşturma başlattı.

Abone ol

Şırnak 'ın Cizre İlçesi'nde düzenledikleri törende tepki çeken görüntülerle ortaya çıkan PKK 'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) geçtiğimiz günlerde Diyarbakır 'da da ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Fiskaya semtinde çekildiği, yüzü maskeli grup kuruluşunu ilan ettiğini açıkladıktan sonra bölgeye gelen polisler ile çatıştı. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek olayla ilgili soruşturma başlattı.

Diyarbakır'da 'Murat İzol Asayiş Birimi' kurduklarını söyleyen göstericilerin, Öcalan'ın fotoğrafının asılı bulunduğu bir masanın önünde açıklama yaptıkları ve polisle çatıştıkları görüntüler de savcılık tarafından incelemeye alındı. Görüntülerin incelenmesinin ardından yüzü maskeli kişilerin kimliklerinin tespit edilmeye çalışılacağı belirtildi. Yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar herhangi bir gözaltı işleminin gerçekleşmediği kaydedildi.

CİZRE'DE 10 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'nın sözde asayiş birimini kurduklarını iddia ederek, yol kontrolü yapan gruba yönelik düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alınmış, bu kişiler çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine 10 kişi mahkemece tutuklanmıştı.