BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yeni Akit ve Zaman'ın süt kardeşliği

Birbirlerine zaman zaman zıt düşen iki İslami medya gazetesi Zaman ve Yeni Akit'i süt kardeşliği buluşturdu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (Özel içerik) - Günlerdir kamuoyunda tartışılan "süt bankası" tartışması iki medya kuruluşunu da birbirine yakınlaştırdı. Gülen'i zaman zaman eleştiren ve tavır aldığı bilinen Yeni Akit grubunun haberini Zaman gazetesinin internet sitesinden manşet yapması dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müderrisoğlu'nun başlattığı ve Diyanet İşleri'nden de belli şartların uygulanması halinde "olur" aldığı süt bankası projesine Zaman grubundaki ilahiyat hocaları tepki göstermişti.

Bugün Yeni Akit gazetesinde, 1985 yılındaki İslam Konferansı Fıkıh Akademisi'nde süt bankasının haram olduğu kararının çıkartılmış olduğunu hatırlatan habere yer verildi. Gerekçe olarak süt bankasına süt veren annelerin belirlenmesinde güçlük sebebiyle süt hasımlığının belirlenmesinin mümkün olmayacağı, bunun da aralarında evlenme yasağı bulunan kişilerin bu durumu bilmeden evlenmelerine yol açabileceği gösterilen kararla süt bankasının haram olduğu gösterildi. Ancak Yeni Akit 1985 yılının teknolojisine göre alınan bu kararı vurgulamasına rağmen günümüz teknolojisiyle bu endişelerin giderilmesinin mümkün olmasından dolayı Diyanet'in projeyi onayladığı biliniyor.

Zaman gazetesinin başka kaynaklardan haber alınmaması konusuda medyada deklarasyon kampanyasına öncülük ettiği biliniyor. Başka kaynaklardan haber almayan Zaman gazetesinin süt bankası kampanyası için kendi kuralını ihlal etmesi dikkat çekti.

Zaman gazetesi de kendisiyle aynı doğrultuda hükümetin bu projesine karşı olan Yeni Akit'in haber küpürünü yayınlayarak destek verdi. Zaman gazetesi ve Yeni Akit'i aynı görüşte buluşturan bu tutum için "süt kardeşliği" diyebiliriz.

zaman-gazetesi-sut-haberi.jpg

yeni-akit.jpg