BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.514,97
HABER /  GÜNCEL

Yemenli bakan intihar saldırısından kurtuldu

Yemen savunma bakanı Ali, en az üç kişinin hayatını kaybettiği dokuz kişinin de yaralandığı saldırıdan kurtuldu.

Abone ol

Yemen savunma bakanı, kendisini hedef alan intihar saldırısından yara almadan kurtuldu.

Ülkenin güneyindeki Aden şehrinde yaşanan olayda bakan Muhammed Nasır Ali'nin aracının bulunduğu konvoya saldırı düzenlendi.

Saldırıda en az üç asker hayatını kaybederken, dokuz güvenlik görevlisi ise yaralandı.

Bakan Nasır Ali'yi hedef alan bir başka saldırı Temmuz ayında gerçekleşmiş, bakan o saldırıdan da yara almadan kurtulmuştu.

Yemenli yetkililerin belirttiklerine göre bakanın konvoyuna içi bomba dolu bir araç yönelirken aynı anda konvoya motosikletli saldırganlar tarafından el bombaları fırlatıldı.

Aden şehrinde yaşanan intihar saldırısını kimin yaptığı henüz netlik kazanmazken, Yemen'in güneyinde El Kaide militanlarının etkin oldukları bazı bölgeler mevcut.

Salih karşıtları, destekçileri ve El Kaide

Uzmanlar ülkede devlet başkanı Ali Abdullah Salih karşıtları ile rejime sadık olanlar arasında süregelen mücadelelerin, El Kaide'nin etkinliğini artırmasına fırsat tanıdığı görüşünü dile getiriyor.

Bu arada, militanların kontrolüne geçen güneydeki Abyen eyaletindeki üç kasabanın geri alınması için bölgede geniş çaplı bir ordu operasyonu yapılıyor.

Yemen'de devlet başkanı Salih'i hedef alan toplumsal muhalefet dokuzuncu ayını doldururken, son dönemde gösterilere sert müdahaleler yaşanmakta.

33 yıldır iktidarda olan Salih haziran ayında başkanlı sarayında uğradığı saldırıda ağı yaralanmış ve ay ülke dışında tedavi görmüştü.

Sağlığı iyileşen devlet başkanının ülkeye dönüşüyle çatışmaların şiddetlendiği gözlendi.

Son olarak geçtiğimiz hafta başkent Sana'da en az 17 muhalif gösterici öldürüldü.