BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yemen'de insansız hava aracı saldırısı: 13 ölü

Yemen'de el Kaide savaşçılarına karşı düzenlendiği belirtilen bir insansız hava aracı saldırısında 13 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Abone ol

El kaide militanları Yemen'de bazı bölgeleri kontrol ediyor

Yemen'de insansız hava araçlarıyla düzenlenen bir saldırıda, el Kaide savaşçıları oldukları iddia edilen 13 kişinin öldüğü açıklandı.

Bölgedeki bir aşiret lideri, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, ölenler arasında Yemen'deki el-Kaide'nin lider kadrolarından birinin de olduğunu söyledi.

İnsansız hava aracı saldırısının Abyan vilayetinde düzenlendiği belirtiliyor.

Radikal İslamcı güçler, geçen yılı Abyan vilayetinin bazı bölgelerinin kontrolünü ele almaya başlamıştı.

Yemen güvenlik güçlerinin karadan düzenlediği saldırı başarılı olmamış, militanlar karşısında ciddi kayıp verilmişti.

Saldırıda tam olarak ne yaşandığı net olarak bilinmemekle birlikte,insansız hava aracının Lavdar bölgesindeki iki araçlık bir konvoyu bombaladığı yolunda haberler geliyor.

AFP haber ajansına bilgi veren aşiret liderleri ise, hedefin eski bir okul binasında gece yarısı toplantı yapan el Kaide liderlerinin olduğunu söylüyor.

Aşiret liderleri, 2000 yılında Yemen açıklarındaki bir Amerikan savaş gemisine ve 2002 yılında bir Fransız petrol tankerine düzenlenen saldırıların arkasında olduğu düşünülen Abdul Munim el-Fathani'nin de öldürülenler arasında olduğunu iddia ediyor.

Reuters'a bilgi veren bir el Kaide sözcüsü ise, bir saldırı olduğunu doğruladı ancak yalnızca üç üyesinin öldüğünü, iki kişinin de yaralandığını belirtti.