BIST 10.105
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.410,34
HABER /  GÜNCEL

Federasyonda istifa depremi!

Mehmet Ali Aydınlar, Göksel Gümüşdağ, ve Lütfi Arıboğan istifa etti

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki kriz büyüdü. Federasyon'dan üç isim Başkan Mehmet Ali Aydınlar, Başkanvekili Göksel Gümüşdağ ve Başkan Yardımcısı Lütfi Arıboğan istifa etti.

AYDINLAR'DAN İLK AÇIKLAMA
İstifa kararının ardından Mehmet Ali Aydınlar'dan yazılı bir açıklama geldi. Aydınlar'ın açıklamasını görmek için TIKLAYIN!..

Dün İstinye'deki 3.5 saat süren TFF Olağanüstü toplantısından sonra yola devam etme kararı alan Aydınlar ve ekibi, bugün ani ve şok bir kararla görevlerini bıraktı.

Türkfiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, TFF 1. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ ve TFF 2. Başkanvekili Lütfi Arıboğan görevlerinden istifa etti 27 Şubat'ta yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a kadar başkanlık görevine yönetim kurulu üyesi Hüsnü Güreli vekalet edecek.

İstifa kararlarının ardından TFF'nin internet sitesinden şu açıklama yapıldı:

"Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu'nun bugün yaptığı toplantı sonucunda, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, TFF 1.Başkanvekili Göksel Gümüşdağ ve TFF 2.Başkanvekili Lutfi Arıboğan görevlerinden istifa etmişlerdir.

27 Şubat'ta yapılmasına karar verilen Seçimli TFF Genel Kurulu'na kadar Türkiye Futbol Federasyonu'na, İcra Kurulu üyesi Hüsnü Güreli vekaleten başkanlık edecektir.

Yönetim Kurulu ve tüm kurullar, seçimli Genel Kurul'a kadar görevlerine devam edecektir."

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Başkan Vekilleri Göksel Gümüşdağ ve Lutfi Arıboğan görevlerinden istifa ettiği haberi gündeme bomba gibi düştü.

İŞTE İLK TEPKİLER

İstifa haberinin ardından spor kamuoyundan tepkiler de gelmeye başladı.

İşte ilk tepkiler...

Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören: Sanıyorum Aydınlar, biz kendisine Kulüpler Birliği olarak 'Güven tazeleyin' dememizin ardından tek başına istifa kararı alarak, 'Sizin dediğinizle olmaz, ben kendim giderim' demek istedi. Demirören, ilk etapta aklına bunun geldiğini ve bunun dışında başka bir şey düşünemediğini, şimdi işlerinin daha zor bir döneme çekildiğini ve 27 Şubat tarihine kadar yeni gelişmelerin de yaşanabileceğini sözlerine ekledi.

Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı Hakan Ünsal: Bugün Türk futbolununn bittiği gündür hayırlı olsun.

Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı Kanat Atkaya: Son oluşan durumda görevde kalmaları daha etkili olacaktı. Belli ki durumlar hallolamayacak duruma geldi ya da dışardan akıl fikir verildi ve istifa edildi. Bu istifa daha erken olsa daha manalı olacaktı şimdi bu kaos katmerlenerek çoğalacak.

Spor yazarı Mehmet Demirkol: Bu ülkede birilerinin kuralları uygulamayıp görevi bırakmak zorunda kalmaları futbolun nasıl yönetildiğini gösteriyor bize.

Spor Yazarı Gökmen Özdenak: Yaşanan süreç içinde baktığımız zaman futbolu yönetenlerin tümünün beceriksizliği ortaya çıktı. Sayın Başbakan'dan ricam futboldaki özerkliği kaldırıp Futbol Bakanlığı kurarak bütün denetimi elinin altına alıp "beceriksizler siz yönetemediniz, bundan sonra devlet denetiminde futbolun yönetilmesini istiyorum" deyip geç kalmadan bunu uygulamak zorundadır.

FIFA kokartlı eski hakem Muhittin Boşat: Mehmet Ali Aydınlar bir gün gecikme ile de olsa istifa ederek doğrusunu yaptı. Ancak dün devam ediyoruz derken ne oldu da bugün istifa ettiler?

Fenerbahçe Tercümanı Samet Güzel: Turk Futbolu için hayırlısı olsun. Şaşırdığım tek nokta istifaların Fenerbahçe'nin maçının olduğu bir günde olmaması. Alışmıştık.