BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,85
ALTIN 2.513,68
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Yeditepe Üniversitesi Waterloo Üniversitesi işbirliği ile herkesten önce üniversiteli olma şansı

Yeditepe Üniversitesi ve Kanada Waterloo Üniversitesi İşbirliği ile düzenlenen “Lise Yaz Okulu” programında öğrenciler, iki hafta boyunca gerçek bir üniversite deneyimi yaşayarak potansiyellerini keşfediyorlar. “Lise Yaz Okulu”, 1 - 13 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Abone ol

Yeditepe Üniversitesi ve Kanada Waterloo Üniversitesi İşbirliği ile düzenlenen “Lise Yaz Okulu” programında öğrenciler, iki hafta boyunca gerçek bir üniversite deneyimi yaşayarak potansiyellerini keşfediyorlar. “Lise Yaz Okulu”, 1 - 13 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yeditepe Üniversitesi’nin Kanada Waterloo Üniversitesi işbirliğiyle, lise öğrencilerinin merak ettikleri mesleklerle ilgili bilgi sahibi olması amacıyla düzenlediği “Lise Yaz Okulu”, 1 - 13 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Meslekleri, yaşıtlarıyla beraber, uygulamalı ve interaktif bir şekilde öğrenecek olan liseliler, hafta içi her gün Yeditepe Üniversitesi akademisyenleriyle gerçekleşecek akademik derslerin yanı sıra Kanada Waterloo Üniversitesi’nden gelecek olan akademisyenlerinden toplam 24 saat İngilizce dersi alacak.

İş gezileriyle birlikte sosyal sorumluluk kapsamında da gezilere katılacak olan öğrenciler, hafta sonu gezileri, kampüste çeşitli spor ve öğrenci kulüpleri organizasyonlarıyla zengin bir ortamda eğitimlerini sürdürecek.

KATILIM BELGESİ VERİLECEK; Yaz Okulu’na katılacak öğrenciler 13 fakülte, 64 bölüm arasından seçecekleri 4 akademik konu/meslek dersi için 2 hafta boyunca derslere katılacaklar. Sosyal Bilimler veya Fen Bilimleri ağırlıklı 4 ders seçebilecekleri gibi farklı alanlardan da karışık seçim yapabilecekler. Lise Yaz Okulu bitiminde yüzde 80 devam sağlayan öğrencilere Türkçe ve İngilizce Katılım Belgesi verilecek.

SON BAŞVURU 22 HAZİRAN; Başvuru süresi 22 Haziran’da sona erecek olan Lise Yaz Okulu’na katılmak isteyen öğrenciler “0216 578 0709 - 0216 578 1651” numaralı telefonlardan ve “liseyazokulu.yeditepe.edu.tr” adresinden bilgi alabilirler.  13 günde 80 saatlik yoğun ve sürükleyici bir programdan oluşan yaz okulu’nun ana başlıkları ise şöyle:

56 saat akademik ders (32 saat mesleki, 24 saat İngilizce)
4 saat şirket (iş dünyası) gezisi, 2 saat sosyal sorumluluk gezisi
12 saat öğrenci kulüpleri görüşmeleri
6 saat spor aktiviteleri

Yaz Okulu Eğitim Programına Dâhil Hizmetler:

Program boyunca konaklama
Havalimanı transferi
Kahvaltı, öğle ve akşam yemeği
Acil durum sigortası
İngilizce seviye tespit sınavı
Yeditepe Üniversitesi akademisyenleriyle akademik dersler ve Kanada Waterloo Üniversitesi akademisyenleri tarafından verilen İngilizce dersler
Kişisel gelişim eğitimi
Boğaz tekne turu
Şirket gezileri (yemeksepeti ve sahibinden.com)
Sosyal sorumluluk gezisi (Darülaceze Ziyareti)
Gezi ulaşımları
Açık hava sineması, kareoke, hazine avı vb. öğrenci kulübü etkinlikleri
Korfbol, ultimate frisbe, badminton, flag futbol, yüzme, hentbol, tenis, basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi, squash branşlarını içeren spor aktiviteleri ve turnuvaları,
Yeditepe Üniversitesi ve Waterloo Üniversitesi logolu Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan katılım belgeleri
Lise Yaz Okulu 2018 Albümü
Program süresince mentor öğrenci desteği