BIST 9.935
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.442,50
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan İnce'nin Pensilvanya iddiasına yanıt verdi

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Pensilvanya iddiasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yanıt geldi. Erdoğan kendisinin Pensilvanya'ya ziyaret düzenlendiğini iddia eden İnce'ye; ''Biz kime gittik biliyor musunuz? Pensilvanya’ya değil. Ya? Halkımıza gittik'' sözleriyle karşılık verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde partisinin aday tanıtım programında önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Pensilvanya iddiasına da yanıt veren Erdoğan şu açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

İNCE'NİN GÜLEN İDDİASINA TEPKİ: Siz o insanları bile önlerini kestiniz, onların attığı admıları, gaz ocağı fabrikalarına dönüştürdünüz. AK Parti zihniyeti bu. Tam aksine devamlı yeni adımlar atmanın gayreti içinde. Muhatap alınacak kariyerde birisi değil, buradan sesleniyorum dedim, Pensilvanya'dan bunun görüşmesini yaparak AK Parti'yi kurma çalışması başlattığımı ispat etmekle mükellefsin. İspat edemezsen namertsin dedim dün Akhisar'da. Belediye Başkanlığım döneminde Altunizade'de bulunurlardı, 2-3 kere görüşmem oldu. Kim ki, partimin kuruluşunda danışacağım.

BİZ KİME GİTTİK BİLİYOR MUSUN: Biz kime gittik biliyor musunuz? Pensilvanya’ya değil. Ya? Halkımıza gittik. Bilimsel görüşmenin sonucunda amblemimize varıncaya kadar, adına varıncaya kadar partimizin kurulmasının gereğini milletimizden aldığımız icazetle kararını verdik. Ey gidi İnce. Biz bir yerden gelen talimatla değil, milletimizden aldığımız talimatla bu adımı attık. Partiyi kurduk 16 ay sonra bu aziz millet bizi iktidara getirdi. Millet kararını verdi. Şimdi ispat edeceksin. Ben Pensilvanya'ya gittiysem kimle gittim, ispat et. İspat etmezsen namertsin. Türkiye'nin ve İstanbul'un yalancı siyasetçilere değil, dürüst siyasetçilere ihtiyacı var."

KANAL İSTANBUL'A KARŞIYMIŞ, SEN KİMSİN: Çıkmış Kanal İstanbul'a karşıymış, sen kimsin? Eğer Boğaz'da yeni tanker faciaları yaşamak istemiyorsan, yalı faciaları yaşamak istemiyorsan, Kanal İstanbul'un niçin yapılması gerektiğini hatırlatıyorum. Biz çevre katliamlarına karşı Kanal İstanbul'u yapıyoruz. Ey İnce bunu milli bütçeden değil, kamu-özel sistemiyle yapacağız. Otomobili milli bütçeden yapmayacağız. 5 dev bir araya geldi, ben de haydi dedim. 2020-2021 gibi yerli otomobilimizi üreteceğiz. Bana diyor ki 20 yıl geride kalmış. Biz bu otomobilde en ileri teknolojiyi kullanacağız. Bundan kısa bir süre önce Tesla'nın sahibi ziyarete geldi, Elon'la konuştum. En ileri teknoloji neyse onu yapacağız.

TÜM MİLLETİMİZE SÖZ VERİYORUM İZİN VERMEYECEĞİZ: Bugün sıradan bir gün değil. Bugün İstanbul Fethinin 565'inci yıl dönümü. Bugünün anlamı bizim için daha farklı. İstanbul'a ve tüm milletimize bir söz veriyorum. Fatih'in fethettiği bu şehre namahrem eli değmesine izin vermeyeceğim.

EZANLARIN DİNMESİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ: Bu mübarek şehrin üzerinde yayılan ezanların dinmesine asla izin vermeyeceğiz, bayrağımızın yere düşmesine asla izin vermeyeceğiz. İstanbul'un her bir tepesinde, her bir hanesinde fetih ışığını söndürmek isteyenlere meydanları bırakmayacağız. İstanbul'u boynu bükük bırakmayacağız.

DEVLET-MİLLET KAYNAŞMASI GERÇEKLEŞTİ: Türkiye 24 Haziran'dan sonra rabiasına daha sıkı sarılacaktır. Biz birbirimizi sadece yaratandan ötürü seveceğiz. Ülkemiz büyüdükçe, birliğimiz ve bağımsızlığımız perçinlendi. Milli gelirimizi 3,5 kat arttırdığımızda, enflasyonu tek haneye düşürdüğümüzde ülkemizin kalkınmasına hizmet etmiş olduk. ama bunu kavramayanlar oldu. Milli olmak faize giden parayı yatırımlar yoluyla millete aktarmak demektir. Şu 16 yıllık iktidarımız döneminde devlet-millet kaynaşması gerçekleşti.

BASMAZ BUNLARIN KAFASI: Kardeşlerim seçim beyannamemizde İstanbul'a verdiğimiz çok söz var: Bunların ayrıntılarını biliyorsunuz. Burada sadece birkaç husus üzerinde duracağım: Milletime özellikle bunları duyurmak istiyorum: Yeni havalimanı... Türkiye'nin sadece prestij projesi değil. Anamuhalefete kalsa böyle dev bir havalimanı istemez. Tutturmuş 3. köprüyü Erdoğan yaptıysa bende 4.'yü yaparım diyor. Yapamassın senin hafsalan almaz bunları. Basmaz bunların kafası. Yatırım deyince akla AK Parti gelir. İnşallah 29 Ekim'de yeni havalimanımız hizmete giriyor. Sayın İnce sana bir nasihatta bulunayım: Atatürk Havalimanı boşalınca burayı İstanbul'a yakışır bir millet bahçesi haline getireceğim. Sen buna da karşı çıkarsın ama.... Milletim sandıkta gerekeni sana gösterir.

Erdoğan Fethullah Gülen ile ne zaman kaç kez görüştü?

Mustafa Ataş: Erdoğan'ı başkan yapmadan bize ailemiz haramdır