BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.461,80
HABER /  GÜNCEL

Yazlık evlere fuhuş baskını

Yazlık evlerde tatil yapmaları için yurt dışından getirilen kadınlar, kendilerini kirli bir batağın içinde buldu.

Abone ol

Mersin'in Silifke, Erdemli ve Mut ilçelerinde kiraladıkları yazlık evlerde tatil yaptırmak bahanesiyle getirdikleri yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptıran suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 3'ü kadın 17 kişi gözaltına alındı.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ve Silifke İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri organize bir şekilde fuhuş yaptırdığı iddia edilen şebekeye yönelik 3 aydır devam eden takip sonucu 17 adrese eş zamanlı baskın yaptı. Operasyonda 3'ü kadın 17 kişi gözaltına alındı, fuhuş yaptırılan Gürcistan ve Moldova uyruklu 8 kadın da kurtarıldı. Gözaltına alınan çete üyelerinin yabancı uyruklu kadınları sahil sitelerindeki kiraladıkları yazlık eve tatil yaptırma bahanesiyle getirip zorla fuhuş yaptırdıkları anlaşıldı.

Yabancı uyruklu kadınlar sınır dışı edilmek üzere Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edilirken gözaltına alınan 17 şüpheli ise ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Çete üyesi 3 kadının da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanırken 12 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.