BIST 10.266
DOLAR 32,25
EURO 34,69
ALTIN 2.403,58
HABER /  DÜNYA

Sen ne ayaksın Nihat Doğan!

Candaş Tolga Işık canlı yayındaki konuğu Nihat Doğan'a bunu sordu. Nihat Doğan'ın izahı yarım saati buldu.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Birbirinden ilginç çıkışlarıyla gündemden düşmeyen türkücü Nihat Doğan bu kez Kanaltürk ekranlarında boy gösterdi. Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlayan Doğan son dönemdeki politik açıklamalarının nedenlerini anlattı, gündemi yorumladı.

HZ. MUHAMMED DE BÜYÜK BİR DEVRİMCİYDİ

Candaş Tolga Işık, politik çıkışlarını hatırlatarak Nihat Doğan'a "sen ne ayaksın" diye sorunca söze giren ünlü türkücü kendisini "sağ devrimci" olarak tanımladı. Hz. Muhammed'in de tarihin en büyük devrimcilerinden olduğunu kaydeden Nihat Doğan, bunun için solcu olmak gerektiğini söyledi.

BEN ÖZGÜRLÜKÇÜ VE DEMOKRATIM

Kendisi için "özgürlükçü ve demokrat" diyen Nihat Doğan duruşunu ve çıkışlarını şöyle izah etti:

"Aydınlar, 1980 darbesinden sonra göç etmek zorunda kaldı. Halkın sanatçısı ve medyanın sanatçısı ikilemini oluşturdum. 2.Körfez Savaşı'nda politik tavrımı ortaya koymuştum. Ak Parti kapatılmasın diye bir duruş sergiledim. Kim vesayetten yanaysa karşısında dururum. Ben özgürlükçü ve demokrat bir insanım."

SAYIN BAŞBAKAN'A SESLENİYORUM...

Cezaevlerindeki öğrenciler sorununa değinen Nihat Doğan, canlı yayında Başbakan ve hükümete seslendi. Hapisteki öğrencilerin, yumurta atmak, pankart açmak, slogan atmak gibi nedenlerle tutuklandıklarını belirten ünlü türkücü "Başbakan'dan bu sorunu çözmesini rica ediyorum" diyerek tutuklamaları eleştirdi. Sol ve laik çevrelerin hapisteki öğrenciler konusuna çifte standartla yaklaştığıın savunan Doğan KCK tutuklamalarını hatırlattı.

OKULDAN ATILAN 400 KÜRT ÖĞRENCİ DAĞA ÇIKTI

"Anadilde eğitim istiyorum diyen 750 üniversite öğrencisi Kürt genci bu taleplerini imza kampanyası yaparak dile getirdikleri için okullarından atıldı. Bu gençlerden yaklaşık 400'ü daha sonra dağa çıktı. Yazık günah değil mi? Şimdi anadilde eğitim hakkı veriliyor, Kürt enstütüleri açılıyor, üniversitlerde Kürdoloji bölümleri açılıyor. Bu nasıl bir çelişkidir?"