BIST 10.730
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.426,46
HABER /  GÜNCEL

Yazar Faik Bulut çıldırmış olmalı

28 Şubat sürecinde önemli rol oynayan sivil isimlerden yazar Faik Bulut'tan ilginç açıklama. Bulut'a göre eli kanlı PKK'ya terör örgütü demek son derece yanlış..

Abone ol

TÜYAP'ta düzenlenen ‘Demokrasi Mücadelesi ve Kürt Sorunu' konulu konferansta konuşan Bulut, “PKK'nın özellikle sivil, masum insanlara yönelik hedefleri rahatlıkla terörist eylem olarak nitelendirilebilir. Ama buradan yola çıkarak PKK'ya tümüyle terör örgütüdür demek siyaset sosyolojisi açısından yanlıştır. Ancak çarşı ve pazarlara yönelik düzenlenen eylemler terördür. Ama bu bir örgütün terör örgütü olduğu anlamına gelmiyor.” dedi.

Bulut, ‘Niçin Kürdistan kelimesini kullanıyorsunuz?' şeklindeki soruya ise şu karşılığı verdi: “Kürtlerin yaşadığı bölgeye genel anlamda Kürdistan demeyi tercih ediyorum. Bu bölücülük olarak anlaşılmamalı. Fakat Kürtlerin gönlünde kendisine ait bir devlet yatar. Kim inkar ederse etsin.” PKK'nın 1980'lerdeki silahlı mücadelesinin Türkiye'de demokrasinin tartışılmasını sağladığını savunan Faik Bulut, Kürtlerin verdiği mücadelenin, demokratik halklar mücadelesi olduğunu ileri sürdü.

Lübnan'daki kamplarda eğitim gören Bulut, Dev-Genç ve Aydınlık grubu içinde yer aldı. ‘Ordu ve Din' isimli kitabının önsözünde “Kürtleri, İslamcıları, sosyalistleri ve emekçileri Türk ordusu ile hesaplaşmaya çağırıp iç savaş çığırtkanlığı yapan” Bulut, 28 Şubat sürecinde oynadığı rolle Türkiye'nin gündemine gelmişti. İrtica birifinglerine konu olan iddiaların birçoğunun Faik Bulut'un kitaplarında yazdıklarıyla birebir aynı olduğu ortaya çıkmıştı. Bulut, “Alisiz Alevilik” kitabı nedeniyle de Alevi kesimin tepkisini çekmişti.

Haber: Serbest Özden-Çağrı Çobanoğlu
Kaynak: