BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.516,09
HABER /  DÜNYA

Yaya geçidini kullanmayan görme engelliye taksi çarptı

Mecidiyeköy’de yaya geçidini kullanmayan kısmen görme engelli vatandaşa, taksi çarptı. Kazada yaralanan vatandaş, hastaneye kaldırıldı. <br/...

Abone ol

Mecidiyeköy’de yaya geçidini kullanmayan kısmen görme engelli vatandaşa, taksi çarptı. Kazada yaralanan vatandaş, hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgilere göre olay sabah saatlerinde Mecidiyeköy Büyükdere Caddesi’nde meydana geldi. Ahmet Kara (39) yönetimindeki 34 TJU 42 plakalı taksi, yeşil ışığın yanmasıyla Zincirlikuyu istikametine seyretmeye başladı. Yaya geçidini kullanmayarak yolun karşısına geçmeye çalışan Erol İsmail Hamit(73)’i farketmeyen sürücü, yaşlı adama çarptı. Çarpmanın etkisiyle takla atarak yere düşen yaşlı adam, başından yaralandı. Bir gözünün görmediği öğrenilen İsmail Hamit’e müdahale etmesi için sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaşlı adam, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Kaza anını gören Ömer Aydemir(22) isimli vatandaş, ticari aracın yeşil ışık yandıktan sonra geçtiğini ifade ederek "Beyefendi tek gözü görmediği için yola çıktı. Taksi gelerek kafasına sert şekilde çarparak adamı 2-3 metre uçurdu. Başından yara aldı ve biz ilk müdahaleyi yaptık. Daha sonra ambulans geldi. Taksi şoförünün suçu yok, beyefendinin tek gözü görmediği için yola çıktı ve taksi çarptı" dedi. Polis ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı.
(İHA)