BIST 9.735
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.433,37
HABER /  GÜNCEL

Yavuz Selim Köprüsü'nün etrafında manzaralı villa olmayacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Cuma günü açılışı yapılacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü çevresinde manzaralı villa olmayacağını buna izin verilmeyeceğini açıkladı.

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Boğazı'na inşa edilen ve cuma günü açılması planlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle ilgili olarak, "Köprünün etrafı imara açılmayacak. Başbakanımız da söyledi, bu güzergâhta yeni imar alanının oluşturulması söz konusu değil" dedi. 

"Buralarda birkaç yıl sonra köprü manzaralı villalar olmayacağına söz veriyor musunuz?" sorusuna Bakan Arslan, "Öyle bir ihtimal yok" diye cevap verdi. 

KÖPRÜNÜN TEKNİK OLARAK HİÇBİR EKSİĞİ YOK

Habertürk'e konuşan Arslan, "Köprü gerçekten tamamlandı mı yoksa insanlara moral olsun diye erken mi açtınız?" sorusu üzerine şöyle konuştu: "Bugün için biraz göz boyuyoruz ama 26 Ağustos’ta tamamen bitmiş olacak! (Gülüyor) Teknik olarak hiçbir eksiğimiz yok. Nihai temizlikler yapılıyor. Peyzajı çok önemsediğimiz için her gün on bin tane ağaç dikiyoruz. Şu an sadece ağaçlandırma için 550 kişi çalışıyor. Bu böyle devam edecek, ağaçlandırmaya devam edeceğiz."

380 BİN AĞAÇ NAKLEDİLDİ, 2 MİLYON 500 BİN AĞAÇ DİKİLDİ

Köprü yapılırken kaç ağaç kesildiği sorusuna Aslan "Orman Bakanlığı’nın başka yere naklettiği ağaç sayısı 380 bin civarında. Oysa bugüne kadar diktiğimiz ağaç 2 milyon 500 bin. Yaklaşık 8-9 katı yani. Tamamında 5 milyon 100 bin ağaç dikmiş olacağız" karşılığını verdi.

KÖPRÜNÜN ETRAFI İMARA AÇILMAYACAK

Köprünün etrafının imara açılıp, lüks villalar yapılacağı yönündeki eleştiriler hatırlatılan Ulaştırma Bakanı Arslan, "Hayır, Başbakanımız da söyledi, bu güzergâhta yeni imar alanının oluşturulması söz konusu değil" dedi. 

"Buralarda birkaç yıl sonra köprü manzaralı villalar olmayacağına söz veriyor musunuz?" sorusuna cevabı da kısa ve net oldu: "Öyle bir ihtimal yok."