BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Yavru vatanda çatlak sesler

Kıbrıs'ta bir resepsiyon. Kıbrıslı bir gazeteci Gül'e daha doğrusu Türkiye'ye laf atar. Olay 2 ülkenin gizli savaşıdır.

Abone ol

KKTC'nin eski Cumhurbaşkanı Denktaş ile kısa süre öncesine kadar Derviş Eroğlu'nun liderliğini yaptığı UBP'ye yakın iki gazeteci Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün de katıldığı bir resepsiyonda olay çıkardı. Gül, kendisiyle polemiğe girmek isteyen gazetecilere sert tepki gösterdi.

SİZİN İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Star Kıbrıs gazetesinin açılış kokteyline katılan Gül, konuşma yapıp kürsüden inerken KKTC'yi Koruma Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Denktaş'a yakınlığıyla bilinen Volkan Gazetesi'nin köşe yazarı Seyyan Uzunoğlu yüksek sesle, “Sayın Gül, referandumdan sonra 'tüm dünyada KKTC'yi tanıtacağım, bunun için seferber olacağım' demiştiniz. KKTC'yi tanıtmadan hiçbir anlaşma yapamazsınız, boşuna uğraşıyorsunuz” şeklinde bağırdı.

Gül bunun üzerine tekrar kürsüye dönerek, “Senin heyecanını anlıyor, anlayışla karşılıyorum” dedi. UBP'ye yakınlığı ile bilinen Güneş gazetesinin yazarı Makbule Ötüken lafa girerek, “Sen değil, siz deyin” deyince Gül, “Hayrola, bu tavırlar nereden çıktı anlayamadım. KKTC için anavatandan askerlerimiz geldi. Sizin için şehit oldu. Türkiye Cumhuriyeti'nde topladığımız vergilerle sizin başınızı dik tutmak için gece gündüz çalışıldı. Gece gündüz desteğimizi verirken, bu tavırlar hiç hoşuma gitmedi” diye konuştu.

GÜL'E ALKIŞLI DESTEK

Gül'ün konuşması salondakiler tarafından alkışlanırken kürsüye gelen KKTC Başbakanı Ferit Sabit Soyer, Abdullah Gül'ün her zaman KKTC'nin ekonomik ve siyasi varoluş mücadelesinin yanında olduğunu belirterek, “Sevgimizin arasına Sayın Gül, hiçbir kara kedi giremeyecektir” dedi.