BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.418,75
HABER /  DÜNYA

Yavru kedi donmaktan son anda kurtarıldı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, dün gece yoğun kar yağışı altında ağaçta mahsur kalarak ve donma tehlikesi yaşayan yavru kedi için Bozüyük Bel...

Abone ol

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, dün gece yoğun kar yağışı altında ağaçta mahsur kalarak ve donma tehlikesi yaşayan yavru kedi için Bozüyük Belediyesi itfaiye ekipleri seferber oldu. Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Sertler’in de yer aldığı operasyonda yavru kedi, itfaiye ekiplerinin başarılı müdahalesiyle donmaktan son anda kurtarıldı.
Bozüyük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine, Kasımpaşa Mahallesi Saraycık Caddesi’nde bir ağaçta yavru kedinin mahsur kaldığı ihbarı geldi. Bunun üzerine hemen harekete geçen ekipler, ağaçta mahsur kalan yavru kediyi uzun uğraşlar neticesinde donmaktan son anda kurtardı. Kar yağışı nedeniyle üşüyen ve çaresiz kalan yavru kedi, kurtarıldıktan sonra İtfaiye Müdürlüğü’nde koruma altına alındı.
Kurtarma çalışmalarıyla alakalı bilgi veren Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Sertler, ağaçta kalan kediyi kurtarmak için itfaiye erleriyle birlikte operasyon düzenlediklerini söyledi. Kediyi donmaktan son anda kurtardıklarını anlatan Sertler, "Büyük bir ihtimal evcil bir kedi, bu soğukta üşümüş. Onu itfaiyeye getirdik, veteriner arkadaşımızı çağırdık. İnşallah tedavisi yapıldıktan sonra kendisini tekrar sahibine ulaştırmaya çalışacağız. Sahibini bulamazsak biz kendi hayvan barınağımızda yetiştirmeye devam edeceğiz. Bu soğuk havalarda bunun gibi bir sürü hayvanımız var. İnşallah bu konuda vatandaşlarımızda bize yardımcı olursa bizde elimizden geldiği kadarıyla Bozüyük Belediyesi olarak dışarıda kalmış hayvanlarımızı hem doyurmaya hem de sağlık ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Bu anlamda ben duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İtfaiye erlerimize de duyarlılığından dolayı bir kere daha teşekkür ediyorum" dedi.
(İHA)