BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.412,23
HABER /  GÜNCEL

Yaşlanmaya elveda deyin

Cildinizin ışıltısını uzun yıllar koruyabilmek ve estetik ameliyatları ertelemek için yaşa göre cilt bakımı yapılması gerektiğini belirten Medical Park Bursa Hastanesi Cilt Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Sibel Ünlüiskit, yıllara meydan okumaya kararlı olan k

Abone ol

Genç kızların cildi söz konusu olunca akla ilk gelen sorun tabii ki sivilceler ve siyah noktalar. Tıkalı gözenekler; önce okside olarak siyah noktalara, sonra da bakteriler nedeniyle sivilceye dönüşebilir. Bu nedenle genç kızların dikkat etmesi gereken konuların en başında cilt temizliği geliyor.

Tabii, cildi temiz tutmak, yanlış ürünlerle cildi kurutmak anlamına gelmemeli. Nemlendirme, tüm cilt tiplerinde olduğu gibi genç ve yağlı ciltler için de son derece önemli. Ayrıca bu yaşlarda düzenli bakım yapmak ve düzenli olarak nemlendirici kullanmak, cildinizin geleceği için yapacağınız harika bir yatırım olacaktır. Genç kızların nemlendirici seçerken hafif ve jel formüllü olanları tercih etmelerinde fayda var. Jel formüllü ve hafif kremler, cildinize hem nem verecek hem de parlamasını önleyecek.

20’Lİ YAŞLARDA ÇEVREYE DİKKAT!

20yaşından itibaren cildimiz birçok iç ve dış faktörlerin etkisiyle yaşlanmaya başlıyor. Bu aslında son derece yavaş bir süreç ve bakımla daha da yavaşlatılması mümkün. Peki neden yaşlanıyoruz? Bunda genetik faktörlerin rolü büyük, ancak hava kirliliği, UV ışınları, stres ve sigara gibi faktörlerin etkisi de unutulmamalı. Olumsuz çevresel faktörler sonucu oluşan serbest radikaller, cildin yaşlanmasında büyük rol oynuyor. Serbest radikaller, vücudumuzun 100 trilyon hücresine sürekli olarak saldırıyorlar.

Yani, cildimizin gençliğini daha uzun süre korumak için ilk yapmamız gereken; serbest radikallerin etkisinden korunmak! Cildi serbest radikallerin olumsuz etkilerinden koruyan kremleri kullanmak işe yarayabilir. Bunlar anti-oksidan özellikte ve vitamin içeren kremlerdir. Üzüm çekirdeği flavonları ile C ve A vitamini içeren kremler kullanarak cildinizın ışıltısını daha uzun süre koruyabilirsiniz.

30’LARA ANTİ-AGİNG KREM

30yaş sonrasında oluşmaya başlayan ilk kırışıklıklar için kırışıklık kremi kullanmaya da başlayabilirsiniz. Bu evrede özellikle göz çevresini korumak çok önemli. Çünkü bu dönemde ince çizgiler, epidermisin iç katmanlarına doğru ilerlemeye başlıyor. Bu çizgilerin derinlikleri 0.5 mikron civarında, oluşum nedenleri ise hücre yenilenmesinin yavaşlaması. İnce çizgilerle savaşmak için mimiklerin olumsuz etkisini azaltan ve botoks gibi etki eden kremlerden de faydalanabilirsiniz.

Tüm uzmanlar; cildinizin gençliği uzun süre kalıcı kılabilmeniz için, kesinlikle güneşten korunmanız gerektiği ve en iyi anti-aging ürününün bir güneş kremi olduğu görüşünde birleşiyor. Sadece dışarıda değil iç mekanlarda bile güneş kremi sürmeyi ihmal edilmemeli. Günlük bakımların yanı sıra, aylık uygulanan cilt bakımları da cilt sağlığına hayli olumlu katkı sağlar. Çünkü bu bakımlar sırasında, cilt sorunları varsa onların düzeltilmesine katkısı olan uygulamalar yapılabilir. Sivilceli ciltlerin tedavisinde de çok etkili olan cilt bakımları, aynı zamanda ilerleyen yıllarla birlikte kaybedilenleri yerine koymak için de bulunmaz fırsattır.

35 YAŞ ÜSTÜNE OKSİJEN ŞART!

35yaşın üzerinde bir kadının cildinin kanlanması ve oksijenlenmesi de azalmış olabilir. Oksiterapi ile saf oksijen verilirken aynı zamanda anti-aging özellikli ürünler de yedirilebilir. Genç görünümünü uzun süre sürdürmek isteyen kadınlarçin lazerle cilt yenileme uygulanabilir. Bu uygulamalarla cildin kollajeninin artırılması hedeflenir ve böylece cildin sarkması mümkün olduğunca ertelenebilir. Cildiye uzmanlarınca yapılan bu yöntemlerle cildinizin güzelliğini uzun süre koruyabilir ve estetik operasyonları erteleyebilirsiniz!