BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Çürük raporu davası sahipsiz

181 sanığın yargılandığı "çürük raporu" davasında sivil mahkemenin ardından, askeri mahkeme de görevsizlik kararı verdi.

Abone ol Hava Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı’ndaki Spor Salonu’nda kurulan mahkemede görülen davanın duruşmasına, bazı sanık avukatları katıldı.

Avukatlar ve savcının görüşlerini belirtmesinin ardından, Mahkeme Başkanı Hakim Albay Ahmet Erdem, “sahte resmi evrak düzenlemek ve kullanmak suçunun askeri bir suç olmaması, asker kişi tarafından askeri mahalde işlenmemesi, sivil ve askerin birlikte işlemiş olduğu” iddiasının bulunması karşısında 353 sayılı Askeri Mahkemeler Kuruluşu ve Yargılama Usulü Hakkında Kanun’un 9. ve 12. maddeleri uyarınca, 181 kişi hakkında “görevsizlik” kararı verildiğini açıkladı.

Dava dosyasının daha önce yargılama yapan yetkili ve görevli Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar veren mahkeme, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesince daha önce görevsizlik kararı verildiğinden ve her iki mahkeme arasında olumsuz görev uyuşmazlığı ortaya çıktığından, kararın kesinleşmesini müteakip dosyanın Uyuşmazlık Mahkemesi’ne gönderilmesini kararlaştırdı.

7 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme, “görevsizlik” kararı nedeniyle sanıklar Aytekin Demirdaş, Levent Özcan, Bülent Atilla, Turgut Gündüz, İmdat Bozkurt, Orhan Doğanay ve Ayhan Eke hakkında, “sahte resmi evrak düzenlemek, kullanmak ve bu suça iştirak etmek” suçlarından nöbetçi sulh ceza mahkemelerince alınan tutuklama kararlarını kaldırarak, bu suçla ilgili olarak tahliyelerine karar verdi.