BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN

Yasemin Yalçın'dan kötü haber O hastalığa yakalandı

Ünlü oyuncu Yasemin Yalçın, tıpta tedavisi bulunmayan Fibrominyenji yani kas ve bağ dokusu hastalığına yakalandığını söyledi.

Abone ol

Ünlü oyuncu Yasemin Yalçın, uzun zamandır mücadele ettiği ve tıpta tedavisi bulunmayan Fibrominyenji yani kas ve bağ dokusu hastalığı nedeniyle hareketsiz kalmaya başladığını söyledi.

Ünlü sanatçı, tiyatrocu eşi İlyas İlbey ve küçük kızları Eda ile birlikte bir aile dostlarının tavsiyesiyle geldiği Yatağan'daki Bio Enerji Uzmanı Mehmet Yaslan tarafından tedavi edilmeye başlandı.

yasemin-yalcin-o-hastaliga-yakalandi!.jpg

10 YILDIR HASTALIKLA MÜCADELE EDİYOR

Yasemin Yalçın, yaklaşık 10 yıldan bu yana fibrominyenji hastalığına yakalandığını ancak rahatsızlığının tedavisinin bulunmadığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Uzun zamandır tıpta çaresi ve tedavisi bulunmayan bu hastalığımla mücadele ediyorum. Artık hareket edemez, işimi yapamaz hale gelmeye başlamıştım. Bir arkadaşım banaYatağan'daki Mehmet Bey'i tavsiye etti ve eşimle birlikte şeker hastası olan küçük kızımı da alarak tedavi için geldik. İki gündür buradayız bu son günümüz. Ve yüzde 60 iyileşme olduğunu hissedebiliyorum. Tedavi sürecimizin 10-15 gün sürmesi gerekiyormuş, ancak biz ani bir kararla hazırlıksız geldik bu nedenle üç günlük tedavinin ardından buradan ayrılıyoruz. Ama en kısa zamanda işlerimizi düzene koyup tedaviyi tamamlamak için tekrar geleceğiz."

FİBROMİYALJİ NEDİR?

Yaşam kalitesini ciddi derecede bozan fibromiyalji; tükenmişlik sendromu, kronik ağrı sendromu veya kronik yorgunluk sendromu olarak tanımlanabilir. Yaygın kas ağrıları, baş ağrısı, yorgunluk, bitkinlik, halsizlik, uyku düzensizlikleri ve bazen de spastik kolit dediğimiz tuvalete çıkma problemlerinin eşlik ettiği kronik bir hastalıktır.

GÜNLÜK HAYATI NASIL ETKİLER?

Kişilerde iş kalitesini düşürür, dikkat ve algılamayı azaltır. Yaşam keyfinizi etkilediği için motivasyonu ve verimliliği düşürür. Amerika'da yapılan istatistiklerde; iş gücü kaybına yol açtığı için, maliyeti en yüksek hastalıklar sıralamasında, kalp hastalıklarının ardından ikinci sırada yer aldığı belirlenmiştir. Yani ekonomiyi, iş hayatını ve gündelik yaşamı olumsuz etkileyen fibromiyalji için 'çağın hastalığı' diyebiliriz. Fibromiyalji en çok kimlerde görülür? Kadınlarda ve genç erişkin grupta çok sık görülür. Özellikle menopoz döneminde artış kaydediyor.