BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Yaşama çevrilen pedal

İspanya'da değişik bir kültüre merhaba diyen Hıncal Uluç, yaşamın farklı renklerini tanıtıyor bize. Yaşama çevrilen pedal aslında bir hayat mücadelesi ve azmi.

Abone ol

Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç bize bu kez bize kitap penceresinden bakıyor.  belki de hayatın içinden sıcak ve amansız bir mücadeleyi öğütlüyor. Yazar hemen fırlayın ve bu kitabı alın alıyor. Bakalım Uluç'un kitap hakkındaki izlenimleri neler:

Yazı: Hıncal Uluç
Kaynak:

Amansız hastalık yok.. Amansız inanç var!..

"Yaşama Çevrilen Pedal!.." Bugün.. Hemen.. Şimdi fırlayın ve en yakın kitapçıdan bu kitabı alın.. Yaşama Çevrilen Pedal, bir kitap, bir gerçek yaşam öyküsü değil aslında.. İlaç.. Müthiş bir ilaç.. Amansız hastalık denen kansere karşı, tıbbın bugüne dek keşfettiği tüm kanser ilaçlarından daha etkili bir ilaç!..
İnsanı, hastalıktan önce, yaşam inancının bitmesi bitirir, aslında..
Okurlarım çok iyi bilirler.. Üstelik hastalıklarımdan hiçbiri de hayat bitirici olmadığı halde, yaşama umudumu ve sevincimi, yaşayacağıma inancımı yitirdiğim için 1973'te gidiyordum dünyadan..
Ölümün eşiğinden döndüm..
Bugün gülerek bakıyorum hayata..


Biz insanlarımızı daha ilk günden ölüme mahkûm ediyoruz..
Kansere bir ad koymuşuz.. Kanser demeye dilimiz varmıyor ya.. Korkuyoruz ya "Kanser" lafını telaffuza, bin dereden su getiriyor, ima ediyor, söyleyemiyoruz. Adından korkarak en başında kendimizi mahkûm ediyoruz..
Taktığımız en acımasız ad da "Amansız hastalık.." Düşünün.. Kanser olmuşsunuz.. "Amansız hastalık!.." diyor herkes.. İnsanda yaşama umudu, heyecanı, sevinci, inancı kalır mı?.
İnsanı kanser değil, umutsuzluk, teslim olma, savaşı bırakma öldürür oysa, ilkten..
Yıllardır savaş veriyorum bu sütunlarda "Şu 'Amansız Hastalık' lafını kullanmayalım.. Yüz binlerce kanser hastamız, milyonlarca hasta yakınımız var. Bu lafla, hepsinin umutlarını, inançlarını, savaş güçlerini yok ediyoruz. Onları ölüme mahkûm ediyoruz.. Yapmayalım.. Etmeyelim" diye.. Kimseye anlatamıyorum..
Benim anlatamadıklarımı bu kitap anlatıyor işte..
Yaşama Çevrilen Pedal!.. Siz bu satırları okurken Paris'e doğru yedinci kez zaferle girmeğe koşuyor Lance Armstrong..
Peşindeki 150 bisikletçi ile, Fransa Turu'nu yedinci kez kazanarak tarih yazmaya koşmuyor.
Ardındaki yüz binlerce hasta, milyonlarca hasta yakını ile kanserin üstüne yürüyor..

Yaşama Çevrilen Pedal Lance'in yaşam, Lance'in boyun eğmeyiş, yenilgiyi peşin kabullenmeyişinin öyküsü..
Yaşama Çevrilen Pedal insanlık tarihinin en büyük savaşlarından ve en büyük zaferlerinden birinin her anı yaşanmış romanı..
Testis kanseri olduğunda "Yaşam şansı yüzde 40" demişti, Tıp!.. Sonra yayılma başladı. Beyine.. Akciğere.. Ameliyatlar, kemo ve radyo terapiler birbirini izledi.
Hayatta kalabilir mi, ayakta durabilir mi diye tartışıyordu tıp.. Ama bir adam ve iki kadın, dünyada yazılan kaderi değiştirmeye kararlı ve inançlı idiler.
Lance iyileşecek, tekrar bisikletine binecek ve zaferler kazanmaya devam edecekti.
..Ve başardılar.. Lance, "Ona gerçek şampiyonun nasıl olacağını gösteren" annesi, "Tam bir erkek olmasını sağlayan" eşi, birbirlerine ve asla eksilmeyen inançlarına sımsıkı sarılarak, akıllara durgunluk verecek bir savaşın içine girdiler ve başardılar..
Binlerce, milyonlarca hastaya da başarılabileceğini gösterdiler.. Mağlup olmuş, savaşı bırakmış milyonların yok olmuş umutlarını yeşerttiler ve onları yaşama döndürdüler..
Lance'in zaferi, insanlığın zaferi oldu..
Umudun ve inancın zaferi oldu..
Bu kitap, adım adım bu muhteşem savaşın öyküsünü anlatıyor..
Kanserseniz, yakınlarınızdan biri kanserli ise, bu kitap sizin ilacınız olacak..
Her satırında kendinizi bulacak, her satırında, yenilmemeyi öğreneceksiniz.. Savaşı bırakmamayı öğreneceksiniz...
Amansız olan şeyin hastalık değil, umutsuzluk olduğunu öğreneceksiniz. İnsanı kanserin değil, umudu kesmenin, savaşı bırakmanın bitirdiğini öğreneceksiniz..
İnanarak birbirinize kenetlendiğinizde, "Amansız" diye bir şeyin kalmayacağını öğreneceksiniz..
Bu kitap her evde olmalı.. Bu kitabı herkes okumalı..