BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.471,33
HABER /  GÜNCEL

Yaşadığı tacizi anlattı

Taksim'de yılbaşı tacizleri gelenekseleşti.. İşte o mağdurlardan mektup var.

Abone ol

Beyoğlu ve Taksim böyle gecelerde kadınların korkulu rüyası haline dönüştü. Tacizcilerin cirit attığı Taksim’de tacize uğrayan kadından mektup var.

Hürriyet'in Kelebek yazarı Cengiz Semercioğlu'na mektup yazan kadın 2 yıl önce yaşadığı kabus dolu geceyi anlattı. İşte o mektup:

"İstanbul’a yeni geldiğim ve kimseyi tanımadığım iki yıl önceki yılbaşı kutlamasıydı.

Arkadaşlarımla buluşmaya saat 20.00 gibi Taksim’e gitmiştim...

Çok geçe kalmayayım, trafiğe yakalanmayayım diye yanlarında 1-2 saat kalıp 22.00 civarlarında buluştuğumuz kafeden çıktım.

Meydana kadar yürüyüp taksiye binme hayalleri kurarken bir anda o iğrenç insan selinin içinde buldum kendimi...

Ne olduğunu anlayamadan ayaklarımın yerden kesildiğini hissettim.

İnsanlıktan nasibini almamış, evrimlerini tamamlayamamanın ezikliğini alkolle telafi etmeye çalışan yaratıkların elleri üzerinde (!) yol alıyordum.

Panik içinde bağırmama, yardım istememe rağmen etrafımdaki hayvanların gözü bir şey görmüyordu.

Sarkıntılık edenlerin, oramı buramı çekiştirenlerin iğrenç sözleri arasında yol aldıktan sonra bugün hálá şükranla andığım, o günden sonra bir türlü fırsat bulup teşekkür edemediğim civardaki barlardan birinin güvenlik görevlisi tarafından (adam o kalabalığı yarıp beni Tepebaşı’na kadar götürüp, plakasını aldığı bir taksiye bindirmişti) kurtarılmıştım.

O geceden sonra çok uzun bir süre insan içine çıkamadım.

O sıralar Eminönü’nden geçmem gerekiyordu ama o kalabalık alt geçitler ve insan profili bana yılbaşı gecesi yaşadıklarımı hatırlattığı için ben 50 metrelik alt geçitten geçmek yerine panik atak krizleri geçirerek yolumu 1,5-2 kilometre uzatarak üst geçitten karşıya geçiyordum.

Çok uzun bir süre hava karardıktan sonra dışarıda kalamaz oldum, sokakta yürürken kazara bir ayak sesi duyduğumda korkuyla arkama bakıp koşmaya başlıyordum.

İşte bu ülkede insanlara bu travmayı yaşatmanın bedeli sadece 57 lira...

Öyleyse ’157 lira verelim tecavüz edelim’ diyenlerin sayısı seneye eminim artacaktır Taksim’de."