BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yaş 79 ama mesaisi henüz bitmemiş

30 yıl gazetecilik yapan Müslüm Tunaboylu, emekliliğinde bile polis telsizini yanı başından ayırmıyor.

Abone ol

Çorum'da 30 yıl gazetecilik yapan Müslüm Tunaboylu, emekliliğinde bile polis telsizini yanı başından ayırmıyor.

Kentteki bir ilköğretim okulundan emekli olmasının ardından 1974'te yerel bir gazetede yazı işleri müdürü olarak çalışmaya başlayan ve uzun yıllar ajans muhabirliği görevini de sürdüren gazeteci Tunaboylu'nun en büyük zevki, bir zamanlar haber yapmak için kullandığı telsizini dinlemek.

Yıllar geçmesine rağmen meslek heyecanını kaybetmeyen Tunaboylu, her sabah günlük gazetelerin yanı sıra, yurtdışındaki torunlarıyla görüşebilmek için kullandığı internet sayesinde de gündemdeki gelişmeleri izliyor.

3 yıl önce eşini kaybetmesinin ardından yalnız yaşayan Tunaboylu, teknolojinin yıllar içindeki gelişimi ile birlikte habercilikte büyük ilerlemeler kaydedildiğini belirtiyor.

1973 yılında bir öğrencisinin hediye ettiği teyp ile yıllar önce kendi parasıyla aldığı emektar telsizini yanından ayırmayan Tunaboylu, ''Rahmetli eşim telsizimi çok kıskanırdı. Öldüğüm zaman telsizimi de benimle defnedeceğini söylerdi. Eşimin gönlünü almak için cuma günleri telsizden geçen Ulu Cami vaazını dinletirdim. Her akşam dinliyorum telsizi '' diye konuştu.

Ülkenin geçirdiği en sıkıntılı günlere haberleriyle şahitlik eden Tunaboylu, kente ilk kez gelen faks cihazından, eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın 12 Eylül darbesi öncesi Çorum'a yaptığı ziyarete ve 12 Eylül'de Çorum'da yaşanan acı olayları dün gibi hatırlıyor.


MÜSLÜM TUNABOYLU KİMDİR?
1932 yılında Bulgaristan'da dünyaya gelen Müslüm Tunaboylu, 1938 yılında Türkiye'ye gelerek ilköğrenimini Çorum'un Mecitözü ilçesine bağlı Çıkrık köyünde tamamladı. 1943 yılında Kastamonu'nun Gölköy Enstitüsü ve 1945'de de Samsun'un Ladik ilçesi Akpınar Köy Enstitüsünde orta öğrenimini tamamlayan Tunaboylu, öğretmen olarak atandı.

Yurdun çeşitli yerlerinde 26 yıl öğretmenlik yapan Tunaboylu, 1973 yılının Ağustos ayında emekli oldu. 1974'de gazeteciliğe başlayan Tunaboylu, başta Anadolu Ajansı olmak üzere yaygın ve yerel basında uzun süre görev aldı. Halen yerel gazetelerde yazıları yayınlanan Tunaboylu, son günlerinde anılarını belgeselleştirmek için çalışma yapıyor.