BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,34
HABER /  GÜNCEL

Yarına dikkat! İstanbul'a kar geliyor

Meteorolojinin günlerdir yaptığı kar uyarısı için geri sayım başladı. Tüm yurtta cumartesi günü başlayacak yağışlar pazar günü İstanbul'da kar şeklinde görülecek.

Abone ol

Meteoroloji günlerce uyardı ve o gün geldi çattı. Türkiye Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine giriyor.

İşte Meteorolojiden yapılan o uyarı...

05.01.2013 Cumartesi günü; bütün bölgelerimizin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu, Orta ve Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu’nun güney ve batısının yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

06.01.2013 Pazar günü; Doğu bölgelerde devam edecek yağışlara ilave olarak, ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli olmak üzere, Akdeniz, Doğu Karadeniz’in kıyı kesimleri ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması, rüzgârın Marmara ve Ege’de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

20121224.153913_tncl013_1994051.jpg

Yağışların önümüzdeki hafta ortasına kadar ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kar şeklinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

Doğu bölgelerimizdeki yağışların pazar gününden itibaren önümüzdeki hafta ortasına kadar çok kuvvetli ve yoğun kar şeklinde etkili olması beklenmektedir.

İstanbul’da Cumartesi günü yağmur şeklinde görülecek yağışın, Pazar günü kuvvetli kuzeyli rüzgarla birlikte karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşmesi ve önümüzdeki hafta ortasına kadar kar yağışının aralıklarla etkili olması bekleniyor. Özellikle pazartesi ve salı günleri Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarındaki kar yağışının yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının hafta sonundan itibaren yurdun kuzey kesimlerinden başlayarak, kuzey, iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede (6 ila 10 C derece) azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Pazar ve Pazartesi günleri Marmara ve Kıyı Ege'de, Salı günü Karadeniz'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

20121224.111638_tncl02_1993635.jpg

Kuzey, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli, önümüzdeki hafta başından itibaren Ege ve Batı Akdeniz kıyı şeridinin yükseklerinde hafif olmak üzere buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığındaki hissedilir derecedeki düşüş, kuvvetli rüzgar ve kar yağışı sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, buzlanma ve don olayı, zirai don olayı) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

20121223.135647_van26son_1992997.jpg

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:Parçalı çok bulutlu, bölgenin doğusu (İstanbul, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik) aralıklı yağmur, yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu, gece saatlerinden itibaren bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE:Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin yer yer sisli, Kütahya ile Afyonkarahisar'ın kuzey kesimlerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz'in aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, bölgenin iç kesimlerinin sisli geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresi ile bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor

İÇ ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde yer yer sisli, kuzey ve doğusu ile zamanla bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin sisli, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Parçalı çok bulutlu, Orta Karadeniz bölümü ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren güney ve batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Parçalı zamanla çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA KAR ALARMI!

İstanbul’da beklenen şiddetli kar yağışı AKOM’u harekete geçirdi. Çalışmalar kapsamında 254 bin 7 ton tuz, bin 800 ton solüsyon hazır bekletilirken, 908 araç ve iş makinesi, 2 bin 266 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele edilecek.