BIST 9.121
DOLAR 32,36
EURO 34,94
ALTIN 2.325,18
HABER /  GÜNCEL

Yarın Kadir Gecesi önemi nedir nasıl ibadet etmeli

2017 yılında Kadir Gecesi yarın kutlanacak. Peki Kadir Gecesi neden önemlidir, faziletleri nelerdir? Kadir Gecesinde kılınacak namaz ve edilecek dualara bol bol sevap vardır. İşte Kadir Gecesinin verdiği mesajlar;

Abone ol

Kadir Gecesi Allah'ın İslam ümmetine nimetidir. Melekler Kadir Gecesi'nde yeryüzüne öner. Kadir Gecesi'nde Kur'anı Kerim inmiştir. Bu sebeple de Kadir Gecesi en önemli gecelerden biridir.

Kadir Gecesi'nin önemini ve faziletini en güzel Kadir Suresi aktarıyor. Kadir Suresi'nde bu gece için şöyle deniliyor;

Bismillahirrahmanirrahim. Şüphesiz biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu bilir misin? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. O gecede, Rab'lerinin izniyle melekler ve Ruh (Hz.Cebrail),her iş için iner dururlar. O ,fecrin doğuşuna kadar süren selam ve selamet gecesidir. ( Kadir suresi, 1-5 )

Kadir Gecesi'nin önemi: Kur'an-ı Kerim, Hz. Peygamber'e (sav) bu gecede inmeye başladı. Bu yönüyle de Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır....Yani bu kadir gecesi , içinde kadir gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır.

Kılınan namaz bin yıla denk : Hz.Peygamber(sav) , önceki ümmetlerin ömürlerinin çok uzun olduğunu ve kendi ümmetinin ömrünün onlara kıyasla daha az olduğunu bildiğinden , diğer ümmetlerin yaptığı amelleri ümmetinin yapamayacağından endişe ettiğinden dolayı ,mahzun oldu. Bunun üzerine Yüce Allah , efendimize(sav) ve ümmetine kadir gecesini ihsan eyledi. Bu şu demek oluyor : her ibadet bin yıl işlenmiş gibi huzur-u ilahide kabul edilecek. Bu gecede kılınan bir namaz bin yıla denk olacak.

Kadir Gecesi'nde melekler iner : Bu gece vahiy meleği sayılan ve bütün meleklerin de lideri olan Hz. Cebrail yeryüzüne inecek. Hem de yanında hazır bulunan melekler ordusuyla beraber. Hz.Cebrail'in inmesi gecenin feyzini, itibarını ,şerefini çok daha fazla artırıyor. Hz.Cebrail peygamberlere vahiy iletmek ile görevli bir melekti. Peygamber efendimiz son peygamber olduğundan , kendisinden sonra artık peygamber gelmeyeceğinden Hz.Cebrail'inde görevi bitmiştir. Ama bu gece özel bir görev ile görevleniyor , yer yüzü semalarına iniyor.

Melekler duaya amin diyor : Rivayete göre , melekler bu gece ibadet halinde bulunan bütün müminlere selam verirler ve dualarına ' amin' derler... Bu mübarek sure ile ilgili söyleyecek daha çok sözlerimiz olsada şimdilik bu kadarı ile istifade edelim.

Kadir Gecesinde nasıl dua edelim? : Hz.Aişe annemiz Allah Resulune bu mübarek gecede nasıl dua yapılması gerektiğini sorduğunu dile getirirken şöyle söyler :

Allah Resulune dedim ki, 'Yâ Resulallah, Kadir Gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim?

Resulullah Aleyhissalâtü Vesselam "Allahümme inneke afüvvün tuhibbü'l-afve fa'fu annî (Allah'ım, Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle) dersin' buyurdu"

Kadir Gecesinde nasıl ibadet edilmeli?

1-Bu gece başka gecelere kıyasla çok daha fazla Kur'an-ı Kerim okuyalım. Bu geceyi ganimet bilelim. Rabbın kelamı ile meşgul olalım.

2-Bu gece tevbe edelim. Günahsız olanımız yoktur. Ufak günahlar bile olsa. Belki ufak bildiğimiz günahımız, Allah katında çok büyüktür. Bu gece günahlarımızı kendimize itiraf edip ,bağışlanmak için o rahmet kapısına yönelelim.

3 - Annemizin ve babamızın duasını alalım. Vefat etmişlerse, onlara kur'an okuyalım.Onlara duacı olalım.Baba ve annesi sağken duasını alamayanlardan olmayalım. Onlara vefa gösterelim.

4 - Kaza namazlarımızı kılalım. Nafile namazlar kılalım.

5. Bu gece dilimizi zikirden mahrum etmeyelim. Sürekli 'La ilahe illallah' diyelim. Peygamber efendimize salat-u selam okuyalım.

6. Birbirimizle helalleşelim. Birbirimize merhametli olalım. Birbirimizi Allah için sevdiğimizi söyleyelim. Kendimize ve tüm islam ümmeti için duacı olalım.