BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.439,16
HABER /  POLİTİKA

Yargıya müdahale hakarettir’

Yekta Güngör Özden, ‘Yargıya müdahale çirkinliktir, demokrasiye hakarettir’ dedi.

Abone ol Samsun Ondokuz Mayıs Üniveristesi’nde düzenlenen ‘19 Mayıs Bağımsızlık Ateşi’ konulu panelde konuşan Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, “Yargıya en ufak bir müdahale çirkinliktir, kötülüktür ve demokrasiye hakarettir” dedi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi’nde, Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve OMÜ Ziraat Fakültesi tarafından, ‘19 Mayıs Bağımsızlık Ateşi’ konulu panel düzenlendi.

Kişisel Gelişim Merkezi (KİGEM) Başkanı Prof. Dr. Mümtaz Sosyal ve Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı Yekta Güngör Özden, panele konuşmacı olarak katıldı. Eğitim Fakültesi Atakum yerleşkesi OMÜ Sahnesi Konferans Salonu’ndaki paneli yaklaşık 100 kişi dinledi.

AKP iktidarının eleştirildiği panelde, konuşan Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, “Yargıya en ufak bir müdahale çirkinliktir, kötülüktür ve demokrasiye hakarettir. Anayasanın 137’nci maddesi gereğince, yasama organlarında sürmekte olan bir dava için, görüş açıklama yasağı öngörüldüğünden, bir dava başlamışken bu davayı etkileyecek kurallarının değiştirilmesinın hukukla bağdaştırılamayacağına inanıyorum. Bir de sanık durumunda olanların kendilerini kurtarmak için, yasa değiştirme olanağı yoktur. Bu iktidar döneminde özellikle kendilerine kadar uzanan yandaşlarını kayırdıkları açık” diye konuştu.

Prof.Dr. Mümtaz Soysal da 19 Mayıs’ın önemini anlattı ve anayasanın ideolojik içeriğinin boşaltılmaya çalışıldığını söyledi. OMÜ Rektörü Prof.Dr. Ferit Bernay ise 19 Mayıs ruhunun önemine vurgu yaptı.