BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.410,84
HABER /  GÜNCEL

300 kilo olurken bana mı sordun

Gece rahatsızlanan ve 6 hastane dolaştıktan sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirilen kadın bakın neyle karşılaştı

Abone ol

PENDİK’te, gece rahatsızlanan ve 6 hastane dolaştıktan sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirilen 300 kiloluk 48 yaşındaki Ayşe Akdeniz, acildeki ilk müdahalenin ardından kapıda sabahladı.

Gözyaşları içinde yaşadıklarını anlatan Akdeniz, “Bayram nedeniyle obezite polikliniğinde doktor olmadığını söylediler. acildeki bir doktor, ‘300 kilo olurken bana mı sordun?’ diyerek azarladı” iddiasında bulundu.

KOMŞULARI HASTANEYE KALDIRDI

Aşırı kiloları yüzünden vücudunda yaralar oluşan ve akşam fenalaşan Ayşe Akdeniz, komşuları tarafından Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

6 HASTANE DOLAŞTI

Oturmakta dahi güçlük çeken Ayşe Akdeniz, burada bizim yapacağımız bir şey yok cevabını alması üzerine tam 6 hastane dolaştırıldı. Her gittiği hastaneden aynı cevabı alan Akdeniz, son olarak gece 01.00 sıralarında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirildi. Hastanenin acil servisine giren Ayşe Akdeniz’in tansiyonu ölçülüp, bir süre oksijen verilirken, daha sonra yapılacak başka bir müdahalenin olmadığı söylenerek dışarı çıkarıldı.

İLAÇ VERİP GÖNDERİYORLAR

Bir aydır kiloları nedeniyle büyük rahatsızlık yaşadığını ve hiç kimsenin kendisine yardımcı olmadığını anlatan Akdeniz, şunları söyledi:
“Bir aydır hastaneye gidip gelirken her seferinde 50 YTL taksi parası veriyorum, buna gücüm yok. Komşularım da yardım etmese hastanelere gidemeyeceğim. Bana ilaç verip gönderiyorlar. Bu zayıflama ilaçlarını al ve diyet programını uygula diyorlar.”

DOKTOR: 300 KİLO OLURKEN BANA MI SORDUN?

Akdeniz, “Ben çok acı çekiyorum hastaneye yatmam gerek diyorum. Buradaki doktor ise, ‘300 kilo olurken bana mı sordun?’ diyerek azarlıyor. Ben artık yetkililerden ve Başbakan’dan bir yardım istiyorum” diye konuştu.

8 saattir kapıda beklediğini ve zorla hastanenin acil servisinden çıkarıldığını öne süren Akdeniz, kendisinden salı günü gelmesinin istendiğini söyledi. Akdeniz, kendisiyle Pendik Belediyesi’nden bir ambulansın ilgilendiğini ve hastanelere götürdüğünü belirterek, aynı ambulansı çağırdığını ve çaresiz evine döneceğini söyledi. Bu arada hastane yetkilileri, Obezite Polikliniği’nin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kapalı olduğunu ve kadının salı günü gelmesi halinde kendisiyle ilgilenileceğini bildirdi.

Vatan