BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yargıtay tarihinde görülmemiş kavga!

Yargıtay'da yaşanan sessiz gerginlik, ilk kez yaşanan bir kavgayla ortaya çıktı

Abone ol

Yargıtay’da yeni üyelerin seçilmesinin ardından eski ve yeni üyeler arasında özellikle seçimlerde yeni üyelerin blok halinde oy kullanmaları nedeniyle yaşanan sessiz gerilim, Yargıtay tarihinde görülmemiş bir kavga ile su yüzüne çıktı.

Yeni üyelerin atanmasıyla Yargıtay’da daireler 2 heyet halinde çalışmaya başladı. Yargıtay 4. Ceza Dairesi’nde de temyiz taleplerini karara bağlayan ikinci heyete, en kıdemli üye sıfatıyla Celal Aras başkanlık yapıyordu. Edinilen bilgiye göre, heyet toplantı halindeyken Celal Aras ile yeni atanan üye Abdullah Coş arasında kavga çıktı. Kavganın Aras’ın, Coş’a kararların yazımı konusunda telkinlerde bulunması ve “Oğlum” diye hitap etmesi üzerine başladığı ifade edildi. Buna göre Coş’un, Aras’a, “Bana böyle hitap edemezsiniz, ben Yargıtay üyesiyim” demesi üzerine tartışma büyüdü. Yaşananları, Coş’un da aralarında olduğu heyetteki 3 Yargıtay üyesi bir tutanakla kayıt altına aldı. Bu tutanakta Aras’ın, Coş’a hakaret ettiği ve fiziki müdahalede bulunmaya kalkıştığı iddiasının yer aldığı belirtildi.

MUHAKKİK TAYİN EDİLDİ 

4. Ceza Dairesi üyesi Abdullah Coş, bu tutanakla birlikte Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu’na suç duyurusunda bulunarak Aras’tan şikayetçi oldu. Coş, “hakaret” ve “etkili eyleme teşebbüs” ile suçladığı Aras hakkında hem adli yönden ceza soruşturması yapılmasını hem de idari açıdan disiplin cezası verilmesi gerektiğini talep etti. Birinci Başkanlık Divanı, Coş’un Aras hakkındaki suç duyurusu üzerine soruşturma açtı. Aras hakkında idari ve adli yönden işlem yapılıp yapılmayacağı muhakkik raporunun sunulacağı Birinci Başkanlık Divanı’nda kararlaştırılacak. Aras hakkında ceza davası açılması gerektiğine karar verilirse yargılamanın nerede yapılacağı tartışma konusu olacak. Aras’a dava açılırsa yargılama ya Yüce Divan’da ya da Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nda yapılacak.