BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İngiltere'de büyük skandal!

Engelli ve otistik hastaların tedavi edildiği bir bakımevinde çekilen görüntüler İngiltere'yi şok etti

Abone ol

Bristol'de engelli ve otistik hastaların tedavi edildiği bir bakımevinde çekilen görüntüler ortalığı ayağa kaldırdı. Hastalara sistemli olarak şiddet uygulayan 4 çalışan tutuklandı.

BBC televizyonu tarafından ifşa edilen işkence görüntüleri, İngiltere gündemine oturdu. Öğrenme güçlüğü yaşayan ve otistik hastaların tedavi edildiği 24 yataklı Winterbourne View adlı özel bakımevinin eski hemşirelerinden birinin kaygılarını ifade etmesi BBC'yi harekete geçirdi. Kanalın beş hafta boyunca yaptığı gizli çekimler, hastanedeki en savunmasız hastaları, omuzlarından tutulup yere yatırılırken, tokatlanırken, kıyafetleriyle duşa sokulurken gösteriyor. Bakımevinin sahibi Castlebeck şirketi, yaşananlar için özür diledi ve 13 çalışanının hastalara sistematik şiddet uyguladıkları gerekçesiyle açığa alındığını açıkladı. Polis ise, soruşturma çerçevesinde üç erkek ve bir kadın çalışanın gözaltına alındığını teyit etti. Öte yandan, İngiltere York Düşesi Sarah Ferguson, 2008 yılında Türkiye'deki çocuk bakımevlerinde gizli çekim yapmış, skandal görüntüler ortaya çıkmıştı. Türkiye, Ferguson'a büyük tepki göstermişti.

HASTALAR ŞİMDİ GÜVENDE

Wınterbourne View'in sahibi Castlebeck şirketi, başlattığı iç inceleme kapsamında 56 birimde kalan 580 hastanın dosyalarını inceliyor. BBC tarafından görüntülenen hastaların güvenli yerlere götürüldüğü belirtiliyor.