BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,15
ALTIN 2.325,29
HABER /  POLİTİKA

Yargı paketi BDP'li Yıldız'a yaradı

3. Yargı Paketi'yle gelen düzenleme BDP'li Bengi Yıldız'a yaradı. İşte Yıldız hakkındaki karar...

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız hakkında, 2008'de Roj TV 'de katıldığı bazı canlı yayınlarda terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan 'ı övdüğü gerekçesiyle yürütülen soruşturmada, '' 3. Yargı Paketi ''ndeki düzenleme doğrultusunda ''kamu davasının açılmasının ertelenmesine'' karar verdi.

TMK'nın 10. maddesiyle görevli ve yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekili Murat Esen'in verdiği kararda, Yıldız'ın, 30-31 Mart 2008 tarihlerinde Roj TV 'de canlı yayına katıldığı belirtildi.

Programda Yıldız'ın, terör örgütünün hükümlü elebaşısı Öcalan ve Nevrozla ilgili konuştuğu ifade edilen kararda, Yıldız hakkında, konuşma sebebiyle, ''PKK terör örgütünün propagandasını yaptığı ve örgütün elebaşı Öcalan'ı övdüğü'' gerekçesiyle soruşturmaya başlandığı ve milletvekili olması nedeniyle TBMM'ye sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na fezleke düzenlendiği dile getirildi.

''Yıldız'a atılı suçun'', 3. Yargı Paketi olarak da anılan 6352 sayılı kanunun, ''Dava ve cezaların ertelenmesi'' başlıklı 1. maddesi kapsamında kaldığına değinilen kararda, soruşturmada, bu sebeple, ''kamu davasının açılmasının ertelenmesine'' karar verildiği bildirildi.

6352 sayılı yasanın geçici 1. maddesinde, ''31 Aralık 2011'e kadar, basın ve yayın yoluyla ya da sair düşünce ve kanaat açıklama yöntemleriyle işlenmiş olup; temel şekli itibarıyla adli para cezasını ya da üst sınırı 5 yıldan fazla olmayan hapis cezasını gerektiren bir suç nedeniyle yürütülen soruşturmalarda, kamu davasının açılmasının ertelenmesine'' karar verileceği belirtiliyor.

Maddenin devamında, kişinin, kamu davasının açılmasının ertelenmesi kararının verildiği tarihten itibaren 3 yıl içinde aynı kapsamda yeni bir suç işlememesi halinde, kovuşturmaya yer olmadığı veya düşme kararı verileceği, yeni bir suç işlenmesi ve bu suçtan dolayı kesinleşmiş hükümle cezaya mahkum olunduğu takdirde ise ertelenen soruşturmaya devam edileceği kaydediliyor.