BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yaralı Yürek Urfadan ayrılıyor

Saldırya uğrayan Yaralı Yürek dizisinin Urfa'dan ayrılıyor. Dizi ekibi ayrılırken son derece düşüründürücü sözler söyledi.

Abone ol

Bir İşte dizi ekibinin Şanlıurfa'dan ayrılma nedenleri ve yaptıkları basın açıklaması..

süredir çekimleri Şanlıurfa’da devam eden “Yaralı Yürek" adlı dizimizin setine yönelik 24 şubat 2007 cumartesi günü “ülkücü olduklarını iddia eden 40-50 kişilik silahlı grubun gerçekleştirdiği saldırı, bizi yapımcı firma Limon Yapım olarak, ülkemizde sinema ve televizyon sektöründe sanat üretimlerine uygulanan sansürün eli silahlı gruplarca ilkel ve tehditkar yöntemlerle bir linç kültürü yaratarak uygulanıyor oluşu gerçeğiyle yüzleştirmiştir.

Anadolu gerçeğini yansıtıyordu

“Yaralı Yürek” bir Anadolu gerçeğini, töre gölgesi adı altında genç kızlara ve kadınlarımıza yönelik şiddeti ele alan, sosyal sorumluluk misyonu taşıyan, anlatımında asla incitici ve suçlayıcı unsurlar taşımayan , üslupta son derece hassas bir yaklaşım izleyen “Yaralı Yürek”, toplumun içten içe kanayan yarasına dikkat yönelten bir yapımdır. Bu yüzden de Türk izleyicisi diziyi sahiplendiği sürece, bu projenin devam etmesini sağlamak bizim için bir sorumluluktur.

“YARALI YÜREK” EKİBİ, ŞANLIURFA’DAN GİDİYOR!.. 

Bir süredir sistemli bir kışkırtma içinde olan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ticaret Odası Başkanı İsmail Demirkol, gazeteci Kemal Kapaklı ve CHP İl yönetiminin “Urfa’yı ve Urfalıyı kötü gösterdiği iddiaları”, sonunda karşılığını bulmuştur.

Şanlıurfa’da bulunan ekibimizin can güvenliğinin olmayışı nedeniyle, setimizi bu şehirden taşımaya karar vermiş bulunuyoruz.

“Yaralı Yürek” , hoşgörüden nasibini almış başka bir yurt köşesinde, kaldığı yerden çekimlerine devam edecektir