BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

Türkiye Finanstan yetki

Türkiye Finans, HSBC Bank ile finansal danışmanlık anlaşması imzaladı. Anlaşmanı ayrıntıları şöyle oldu:

Abone ol

Stratejik ortaklık taleplerini değerlendirmeye alacağını açıklayan Türkiye Finans, HSBC Bank ile finansal danışmanlık anlaşması imzaladı. Anlaşma gereği Türkiye Finans’a gelen stratejik ortaklık tekliflerine HSBC Bank aracılık edecek. Gelen teklifleri değerlendirerek Türkiye Finans’a danışmanlık yapacak olan HSBC Bank, bankanın hisse satış sürecini de yürütecek.

Boydak ve Ülker gruplarının yüzde 50’şer ortaklığı ile faaliyetlerini yürüten Türkiye Finans, bankayı ulusal ve uluslararası alanda daha rekabetçi kılabilmek amacıyla “stratejik ortaklık” tekliflerine sıcak baktıklarını ve bu yönde çok sayıda teklif aldıklarını açıklamıştı.

HSBC Bank ile yapılan danışmanlık anlaşmasını değerlendiren Türkiye Finans Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, “Türkiye Finans olarak önemli bir süreçte deneyimlerine ve yönlendirmelerine güvendiğimiz bir kurum ile birlikte yol almanın gönül rahatlığı içindeyiz. Bankamızı daha rekabetçi üstünlüklere taşıyacak, farklı açılımlar geliştirecek teklif ve yaklaşımlar yapılan anlaşma gereği öncelikli olarak HSBC Bank tarafından değerlendirilecektir” dedi. Boydak, Ülker ve Boydak Grupları’nın, mevcut birlikteliklerini ve bankacılık sektöründeki faaliyetlerini, Türkiye Finans çatısı altında önümüzdeki dönemde de devam ettireceğinin altını çizdi.