BIST 9.103
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,70
HABER /  GÜNCEL

Yaptığı saat bomba sanılan Muhammed okuldan ayrıldı

Geçen hafta evde yaptığı saati okula götüren ve "bomba yaptığı" gerekçesiyle tutuklanan Ahmet Muhammed'in yaşadıkları çok tartışılmıştı. Baba Muhammed, olayların çocuklarını olumsuz etkilediğini söyleyerek onları okuldan aldı.

Abone ol

Geçen hafta evde yaptığı saati okula götüren ve Ahmet Muhammed'in yaşadıkları çok tartışılmıştı.

Baba Muhammed, olayların çocuklarını olumsuz etkilediğini söyleyerek çocuklarını okuldan aldı.

Oğlunun okula geri dönmek istemediğini belirten baba, Dallas Morning News haber sitesine yaptığı açıklamada, çocuklarının o okulda mutlu olamayacaklarını söyledi.

Baba Muhammed, yaşananlar nedeniyle oğlunun iştahını kaybettiğini ve iyi uyuyamadığını kaydetti, "Ailemizi sarsıldı ve şaşkına döndük" dedi.

Başka okullardan teklifler aldıklarını kaydeden baba, oğlunun biraz uzaklaşacağını ve ardından okul konusunda karar vereceklerini ifade etti.


ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Irving kentindeki MacArthur lisesine giden Muhammed, evde yaptığı saati öğretmenlerine göstermek için okula götürmüştü.

Ancak saatin "sahte bomba" olduğu sanılarak 14 yaşındaki genç okuldayken polisler tarafından kelepçelenmiş ve gözaltına alınmıştı.

Muhammed'in Müslüman bir aileden geliyor olması sosyal medyada "İslamofobi" tartışmalarını alevlendirmişti.

Önce hacca, sonra Beyaz Saray'a

ABD Başkanı Barack Obama, olayın ardından bir tweet atarak Ahmet Muhammed'i Beyaz Saray'a davet etti.

"Çok havalı bir saat Ahmed. Beyaz Saray'a getirmek ister misin? Senin gibi daha çok çocuğu bilimi sevmeye teşvik etmeliyiz. Amerika'yı büyük yapan budur."

Baba Muhammed, oğlunu önce New York'ta BM yetkilileri ile tanışmaya, oradan vize alabilirlerse Suudi Arabistan'a hacca götüreceğini, döndükten sonra da Beyaz Saray'a gidip Obama ile tanışacaklarını söyledi.