BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Yandex Navigasyon'dan semt pazarları için dikkat çeken güncelleme

Yandex Navigasyon haritalarına İstanbul'daki semt pazarlarını da dahil etti. Böylece rotaları, sürücüleri pazar yerine sokmadan oluşturacak.

Abone ol

Şehir hayatının vazgeçilmez bir geleneği olan ve öne çıkan alışveriş yerleri arasında bulunan semt pazarları, bir yandan tüketicilere ihtiyaçlarını karşılamak için pek çok fırsat sunarken, diğer yandan trafik için önemli bir problem haline gelebiliyor.

Bu kapsamda Yandex Navigasyon, İstanbul’un semt pazarlarını haritalarına ekledi. Rotaları paylaşmanın yanı sıra yollardaki çalışma veya kapanma gibi değişiklikleri anlık olarak haritasına yansıtan Yandex, semt pazarlarının kurulduğu yollarla ilgili de kullanıcılarını uyaracak.

Yandex Navigasyon, İstanbul’daki semt pazarlarının kurulduğu bölgelerde kullanıcılarının pazar yerlerine yanlışlıkla girmesini önlemek amacıyla belirli gün ve saatlerde pazar yerinin yollarını haritasında kapatacak.

PAZAR YERİNE GİRMEYEN ROTA: İstanbul’un tüm ilçelerindeki 66’sı kapalı olmak üzere 440 adet pazar yerini haritasına ekleyen Yandex, kullanıcılarının pazar yerlerine yanlışlıkla girmesini önleyecek rotaların oluşturulmasını sağlayacak.

Yandex, semt pazarlarının kurulduğu günlerde 07:00 – 21:00 saatleri arasında trafiğe kapatılan yolları kendi haritasında da kapatarak rota üzerinden çıkaracak.