BIST 10.012
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.437,61
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Yalçın Topçu kimlere deli dedi?

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun gündeminde Libya'ya müdahale vardı. Topçu'nun hedefinde bakın kimler vardı?

Abone ol

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Libya'daki olaylarla ilgili Libya Lideri Kadafi ve Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'ı eleştirerek, ''Bir tarafta Afrika'nın delisi, bir tarafta Avrupa'nın delisi var. İnsanlık bunların arasında kaldı.'' dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libya konusunda bilgilendirmelerde bulunmak amacıyla BBP Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Davutoğlu'nu partiye gelişinde, Genel Sekreteri Mustafa Destici ile BBP'nin eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan karşıladı.
Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından, Ortadoğu'daki ve Libya'daki gelişmeler konusunda muhalefet partilerini ziyaret ettiğini belirten Davutoğlu, bilgi alışverişinde bulunduklarını söyledi.Davutoğlu, BBP Genel Başkanı Topçu ile kapsamlı bilgi alışverişinde bulunduğunu belirtti.

Davutoğlu, Uluslararası Libya koalisyonuna sağlanacak katkıyla ilgili tezkerenin dün TBMM'den geçtiğini, görüşmede bunu değerlendirme fırsatı bulduklarını belirtti. Davutoğlu, bugünün, BBP'nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 2. yıldönümü olduğunu hatırlatarak, "Bir dava adamı olarak bütün Türkiye'nin gönlünde taht kurmuş bir siyasetçiydi. Allah rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin. Onu bir kez daha anmış olmaktan dolayı onur duyuyorum.'' dedi.

Topçu ise konuşmasında, Libya'daki olaylarla ilgili Libya Lideri Kadafi ve Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'ı eleştirerek, ''Bir tarafta Afrika'nın delisi, bir tarafta Avrupa'nın delisi var. İnsanlık bunların arasında kaldı.'' dedi. Topçu, hükumetin, sürece dahil olmasını olumlu gördüklerini, bir an evvel ateşkesin sağlanması konusunda Türkiye'nin daha aktif rol oynamasını istediklerini söyledi. Topçu, Libya'nın toprak bütünlüğü muhafaza edilerek, sivil kayıpların önüne geçilmesini istedi.

Bir soru üzerine Topçu, "NATO'nun devralmasıyla birlikte, bu haçlı seferi iştahında olan Avrupa'nın delisini, NATO kanalıyla dizginlemek... Bunu yapar inşallah. Çünkü bir tarafta Afrika'nın delisi, bir tarafta Avrupa'nın delisi var. İnsanlık bunların arasında kaldı. Türkiye'nin NATO'da veto hakkı var. Şimdi Türkiye bunu, BM daimi üyelerini de yanına alarak, Arap Birliği, Afrika Birliği'ni de yanına alarak, insanlığı bu iki deliden kurtarırlar, insanlık bunlardan çekiyor. Esas olan Avrupalı deliyi zaptetmek, esas olan bu. Fransa'ya bütün dünya karşı durmalı, Türkiye bu işin lokomotifi olmalı.'' dedi.


Topçu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyaretinde Kerkük'ü de ziyaret etmesinin uygun olacağını anlattığını söyledi.